(© Star sport)
(© Star sport)

Partizan planira prodaje Meniga i Baždara, traže se dvojica ofanzivaca

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 08:56

Planovi crno-belih za prelazni rok

Partizan u poziciji kakvoj je bio pre dve godine. Samo što je sad rešio da drugačije posluje. U trenerskom mandatu Aleksandra Stanojevića je uprava napravila ključnu grešku što nije pojačala tim koji je prigrlio jesenje lovorike i može biti da je tad naučila lekciju. Zato će sad verovatno biti samo dopunske selekcije letos formiranog sastava.

Logično, kad se ima u vidu činjenica da je u Humsku, na prelazu dve sezone stiglo 11 novih igrača. Kompletan tim. Zato nema potrebe za mnogo pomeranja, ali i te kako ima za pojedinim pozicijama, jer se videlo, naročito u finišu 2023, da kad pojedinci odsustvuju usled kartona ili povreda, kao i kad neke druge stiže umor usled zahtevnog ritma utakmica, nema odgovarajućih zamena. Jezgro jeste formirano, međutim, makar dvojica, a može biti i trojica, novih fudbalera bi trebalo da osveže sastav Igora Duljaja.

Izabrane vesti

To se pre svega odnosi na poziciju štopera, pošto bi bilo dobro da stručni štab raspolaže još kojom opcijom, ako se zna da se Natan de Medina (još) nije nametnuo, a Siniša Saničanin je bio sklon greškama. Drugo mesto za kojim Partizan traga jeste krilni napadač i to najviše usled informacije da će klub, sva je prilika, napustiti Kvinsi Menig.

Holanđanin za devet dana ulazi u fazu kad može slobodno, mimo znanja Partizana, da pregovara sa potencijalno novim poslodavcima. Sve na osnovu činjenice da ulazi u završnih šest meseci ugovora i FIFA pravilo mu omogućava da se na tržištu maltene ponaša kao slobodan agent. Crno-beli nisu baš raspoloženi da mu ponude nastavak saradnje, a kako je ona papirima oročena do juna 2024. realno je da se sad i završi. I to prodajom kojom bi lider Mozzart Bet Superlige prihodovao nešto novca.

Pitanje je koliko, jer je Meniga platio Tventeu 700.000 evra leta 2021. i sve zavisi od ponude i potražnje, ali je utisak da je Kvinsi na sportskoj nizbrdici, da je pao u drugi plan tokom ove jeseni i bilo koji novac bi Partizanu „legao“ u situaciji kad mu, za razliku od fudbalskog, ne cvetajuu ruže na finansijskom planu.

(Star sport)(Star sport)

Otuda će posegnuti verovatno za još jednom prodajom. Samo što će osim stranca u izlog staviti u svoje dete. U pitanju je Samed Baždar, koga čelnici vide kao momka koji bi mogao da obezbedi finu zaradu u januaraskom prelaznom roku, pre svega na osnovu mladosti (za mesec dana puni tek 20 godina), činjenice da je ranije bio na meti poznatih klubova, da je nedavno dobio poziv u mladu reprezentaciju...

Teško je procenti koliko bi Baždar novca mogao da donese Partizanu, ali valja napomenuti da je su i crno-beli promenili zahteve u odnosu na trenutak kad se pojavio na velikoj sceni. Tad su odbili ponudu Juventusa, prošle godine u ovo doba i Volfzburga (pominjalo se 3.000.000 evra), sve nadajući se da bi Pazarac mogao da proigra i podigne vrednost, a usput pomogne ekipi. Ruku na srce, to se nije desilo i zato je možda odlazak u drugu sredinu najbolje rešenje. Deluje da je Baždar ne u drugom, već u trećem planu trenera Duljaja, pošto je u prvom delu sezone skupio tek 80 minuta u prvenstvu Srbije. Na kup mečevima u Ubu i protiv Grafičara je bio starter, a ni tad nije dao gol. Možda ima i to toga što mu za sve ovo vreme koliko je u prvom timu niko nije odredio poziciju, pa se mladić nesumnjivo raskošnog talenta ne snalazi. Zato će, verovatno, otići.

Posledično, Partizan će morati da reaguje na tržištu i posle štopera, dovede zapravo dvojicu fudbalera u ofanzivnom delu tima. Jednog koji bi bio alternativa po boku, a drugog sa zadatkom da odmeni bilo Mateusa Saldanju u špicu, bilo Bibarsa Natha na mestu „desetke“. Mada će i to zavisiti od procena struke i načina na koji se tokom priprema bude predstavio mladi Dušan Jovanović, autor debitantskog gola protiv Grafičara.



tagovi

FK PartizanKvinsi MenigSamed BaždarTransferi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara