Ugrešić protiv Brage (MN Press)
Ugrešić protiv Brage (MN Press)

Partizan promoviše trojicu dečaka iz škole: Jedan je već dao gol za prvi tim

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 09:10

Jovanović, Ugrešič i Roganović čekaju šansu protiv kragujevačkog Radničkog

Na papiru je takmičarska, a suštinski revijalna. Odigraće Partizan i Radnički 1923 utakmicu reda radi, zato što tako mora, ali pošto su oba tima u prošlom kolu ispunila osnovni cilj za ovu sezonu mogu i malo da se opuste na zatvaranju prvenstva. Crno-beli će u kvalifikacije za Ligu šampiona, Kragujevčani prvi put od postanka u kvalifikacije za neko evropsko takmičenje, što znači da stresa, karakterističnog za obe ekipe tokom proleća, ne bi trebalo da bude.

Zato bi moglo da bude golova. Prvo, zato što su opušteni i nema razloga da zapinju. Drugo, njihovi pređašnji okršaja su bila efikasna. Na stadionu „Čika Dača“ Parni valjak je tokom oktobra slavio 4:0, dok je polovinom decembra meč u Humskoj završen 3:3. Deset golova na dva meča. Osim toga, otkako je počeo plej-of crno-beli su kod kuće odigrali tri susreta i na njima je viđeno 11 golova (skoro četiri u proseku), dok je sastav Feđe Dudiće tek u prošlom kolu malo zastao i odigrao 0:0 sa Vojvodinom, ali je pre toga u borbi za bodove odigrao sedam utakmica i na njima su se mreže tresle čak 36 puta. U proseku, više od pet po duelu.

Izabrane vesti

Partizan će u ovaj meč ući bez Mateusa Saldanje, Alda Kalulua i Gajasa Zahida (dobili dozvolu kluba da ranije počnu odmor), Denila Kastilja (istekla mu pozajmica) i Svetozara Markovića (povređen), što će verovatno otvoriti pristor momcima koji nisu imali veliku minutažu tokom sezone. Možda i nekom izdanku iz škole. Konkretno, trojicu je trener Albert Nađ pozvao da budu u kombinaciji za sastav i kako je sam napomenuo, zavisno od rezultata bi mogli da dobiju šansu.

Možda se najpre otvori prostor za Dušana Jovanovića. Njega je publika upoznala još jesenas, kad je na debiju za prvi tim postigao spasonosni pogodak u Kupu Srbije protiv Grafičara, u međuvremenu igrao kvalitetno u UEFA Ligi mladih, a sezonu u Omladinskoj ligi završio kao drugi strelac takmičenja (18 golova, dva manje od Miloša Jovića iz IMT-a). Pošto nema Saldanje, logično deluje da bude minuta za snažnog Smederevca, kao velikog izdanka Omladinske škole.

Za razliku od njega, dvojica momaka čekaju na debi u prvom timu. Eventualno bi već danas prvi put u seniorskom sastavu mogao da se pojavi Ognjen Ugrešić, pošto je ostavio sjajan utisak kako u evropski, tako i mečevima na domaćoj sceni u konkurenciji omladinaca. Odlikuje ga visina (191 centimetar), sjajna kontrola lopte i prostora, što mu omogućava da postiže i namešta golove, pa je ove sezone dao osam i dodao pet asistencija.

Šansi se nada i Milan Roganović. I on je deo ekipe oblikovane trenerskom rukom Nenada Stojakovića, igrao je svih pet mečeva u UEFA Ligi mladih, a kako Partizan dugo kuburi sa pozicijom desnog beka, možda je ovo prilika da se, makar u delu utakmice, vidi vredi li omladinskog reprezentativca Crne Gore povesti na pripreme, kako bi tako krčio put ka velikoj sceni.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-OFA

Četvrtak

TSC – Napredak 6:0 (2:0)

/Ćirković 6, 78, Stanić 42, 53, Pantović 58, Šoš 80/

Danas

18.30 (2,00) Partizan (4,00) Radnički 1923 (3,35)

19.00 (1,37) Crvena zvezda (5,10) Čukarički (7,75)

19.00 (1,20) Vojvodina (6,75) Mladost (14,00)



tagovi

FK PartizanDušan JovanovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara