Menig (© MN Press)
Menig (© MN Press)

Partizan sprema Kvinsija Meniga: Debi u Kragujevcu, mesto startera na Kipru

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.09.21. | 17:30

Povratak Nemanje Miletića nudi crno-belima opcije da probaju sistem sa trojicom u odbrani, ali i da imaju igrača više na raspolaganju u defanzivnoj rotaciji

Sa reprezentativnim fudbalom za septembar smo završili. Ohrabrijuće kad je u pitanju igra protiv Luksemburga i Republike Irske, uz nadu da će tokom narednog meseca rezultati biti još bolji. Posle gostovanja selekcije Dragana Stojkovića Piksija na Ostrvu fokus javnosti prebacuje se na Superligu, a u okviru osmog kola jedan od potencijalno zanimljivijih susreta na programu je u Kragujevcu, gde će u gostovati Partizan (subota, 16.00, TV Arena sport 1).

Prvi put posle sedam godina će crno-beli zaigrati na stadionu „Čika Dača“. Te 2014. dvaput su boravili u srcu Šumadije i prošetali se do ubedljivih pobeda. U martu je bilo 3:0, u septembru 5:0, pod trenerskom palicom Marka Nikolića, a sličnom scenariju se nadaju i u prvom meču posle pauze. Tad se Nikolić oslonio na golgeterske veštine Petra Škuletića (ukupno četiri gola), sad je Aleksandar Stanojević zagledan u Rikarda Gomea (11 pogodaka na prvih 12 utakmica drugog mandata), s tim da ima opciju više u napadu.

Izabrane vesti

U završnici prelaznog roka angažovan je Kvinsi Menig. Kako je odigrao već tri utakmice za Tvente u holandskom prvenstvu, a rezultati testova fizičke izdržljivosti pokazali su da je u zadovoljavajućem takmičarskom ritmu, očekuje se da deo tereta protiv Radničkog ponese baš nekadašnji član Ajaksa. U stručnom štabu Partizana vagaju da li da Menig vatreno krštenje u ulozi startera ima već u Kragujevcu ili da počne s klupe i u nekom trenutku odmeni Rikarda, koji definitivno nije povređen posle peripetija sa FS Zelenortskih Ostrva i trenirao je u sredu maksimalnim intenzitetom.

Kako god, Menig će upisati neki minut u subotu popodne, debitovati za novi klub i na taj način spremiti se za sedmicu veliku izazova, jer posle gostovanja Radničkom, Parni valjak odlazi na Kipar, gde ga za osam dana čeka premijerni meč grupna faze Lige konferencija, a 19. septembra 166. večiti derbi na svom terenu. Kako sad stvari stoje, poslednji novajlija je projektovan da počne duel sa Anortozisom, verovatno kao podrška Rikardu, što je najava ofanzive Partizana, da već na startu takmičenja pokaže koliko ga zanima prolaz u narednu rundu. U „Zemunelu“ očekuju da protiv Radničkog i Anortozisa momak poreklom sa Surinama uhvati zalet za duel sa Crvenom zvezdom.

Naravno da sam spreman, to je veoma važna utakmica, međutim, prethodfno imamo i meč u Ligi konferencija. Tek potom sledi veliki derbi protiv mog velikog prijatelja Živkovića“, raspoložen je Menig, kome će biti potrebno malo vremena da se snađe pošto mu je ovo tek drugi boravak van Holandije, posle šestomesečnog iskustva u engleskom Oldmamu pre četiri godine. „Nije lako na treninzima, ali pokušavam što pre da se adaptiram na tim i na zemlju“.

Nemanja Miletić i Ivica Iliev (© FK Partizan)Nemanja Miletić i Ivica Iliev (© FK Partizan)

Prilagođavanje neće biti potrebno pretposlednjem pojačanju crno-belih. Igrao je Nemanja Miletić sa čak 18 igrača uz aktuelnog kadra, dobro poznaje prilike u klubu, jedino što je poslednji takmičarski meč, za Al Raed, odigrao pre skoro tri i po meseca. Prema informacijama iz Partizana provereni defanzivac će najpre morati da uhvati ritam sa ostatkom tima, naročito ako se zna da nije prošao pripreme, ali imajući u vidu da vodi zdrav, pravi sportski život, očekuje se i on uskoro u najjužoj konkurenciji.

Posebno su zadovoljni crno-beli što Miletića ovoga puta mogu da koriste na izvornoj poziciji štopera. Od početka sezone oslanjao se Aleksandar Stanojević na Igora Vujačića i Sinišu Saničanina, povremeno je uskakao Bojan Ostojić da odmeni novajliju iz Vojvodine, za mladog Matiju Đorđevića je još rano, zbog čega će u zgusnutom rasporedu i igranju na tri fronta biti prostora i potrebe baš za osveženjem u liku Miletića. Dodatna vrednost njegovog potpisa ogleda se u činjenici da je u prvom mandatu korišćen kao desni bek, stručni štab tek sad dobija širinu da ostvari zamisli i proba varijantu sa tri igrača u poslednjoj liniji. Ta ideja podrazumevala bi Vujačića na mestu centralnog, a Miletića i Saničanina šire od nekadašnjeg člana Zete, s obzirom da povratnik iz Saudijske Arabije igra desnom, a reprezentativac Bosne i Hercegovine levom nogom.

Prostora za kombinovanje sad ima.


 


tagovi

Nemanja MiletićKvinsi MenigFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara