PARTIZAN – TIM ZA FINALE: Natho ne počinje, Marković pre Terzića

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.05.22. | 19:50

Miletić se tokom proleća izborio za poverenje ispred Saničanina, Zdjelar i Jevtović za čvrstinu veznog reda, najverovatnije bez bonusa

Utisak je već formiran, neće ga promeniti ni eventualno osvajanje Kupa Srbije. Makar to bilo i na terenu najvećeg rivala. Jedino što nije baš svejedno otići na letnji raspust sa ili bez pehara. A Partizanu je ostala još jedna šansa da takmičarski ciklus učini boljim nego što se čini, pod uslovom da na stadionu Crvene zvezde savlada aktuelnog prvaka (četvrtak, 18 časova, TV Arena Premijum 1) i revanšira mu se za poraz u finalu Kupa Srbije na istom mestu pre 12 meseci.

Baš kao tad, tako ni sad, svi su izgledi kako neće početi meč Bibars Natho. Među navijačima i trenerima omiljen, Izraelac je izbačen iz ritma tokom gostovanja Voždovcu na krovu Tržnog centra „Stadion“ u pretposlednjem kolu plej-ofa, propustio je završni meč prvenstva sa niškim Radničkim, a kako zbog povrede nije trenirao devet dana čini se izvesnim da trener Aleksandar Stanojević nije spreman na baš toliki rizik, da se od prvog minuta osloni na rovitog fudbalera.

Izabrane vesti

Natho je bio rezerva i u poslednjem večitom derbiju, na premijeri doigravanja, a činjenica da otkako je stigao u ovdašnji fudbal nijednom nije spojio celu utakmicu sa najvećim rivalom sugeriše da će opet na klupu. Razlog: stručni štab bi u tom slučaju imao opciju više, za slučaj da je potrebno promeniti ritam meča ili sačekati penale, gde se Bibars potvrdio kao najsigurniji izvođač.

Izostanak Bibarsa Natha otvara prostor za polemiku ko je njegova zamena. Prirodno bi bilo da na poziciju centralnog veziste uskoči Miloš Jojić, kao što je bilo u većini susreta na kojima se nije pojavio nekadašnji član moskovskog CSKA i Olimpijakosa. To se desilo na prethodnom derbiju i s obzirom da je Stanojević zadovoljan kako je Partizan izgledao na tom meču logično je da prepiše kombinaciju iz manevra. Pogotovo ako se ima u vidu da Saša Zdjelar i Marko Jevtović u poslednje vreme sve skladnije deluju na pozicijama zadnjih veznih i da su pre 40 dana sprečili glavne ofanzivce crveno-belih da lako kreiraju akcije, za razliku od onog februarskog okršaja. Čvrstina Zdjelara i Jevtovića će ih verovatno promovisati u startere i pomeriti Jojića napred.

(2,30) CRVENA ZVEZDA (3,10) PARTIZAN (3,70)

Osim ako Stanojević ne pribegne receptu iz poslednje prvenstvene runde. Tad je Lazara Markovića koristio kao „lažnog“ špica, sa zadatkom da dejstvuje iza Rikarda Gomeša i ima onih koji pojavljivanje nekadšanjeg reprezentativca protiv Nišlija tumače kao generalnu probu za finale kupa. Marković je i na nekim evropskim utakmicama igrao baš iza najboljeg strelca ekipe, od koga se očekuje da startuje bez obzira na manje probleme zbog kojih je propustio trening u utorak.

U ostalim linijama tima sve je poznato: uprkos rečima izgovorenim u javnosti, nije baš Stanojević oduševljen bonusima, što znači da će Nemanja Jović i Nikola Terzić biti rezerve, osim pod uslovom da Marković ne uđe u sredinu; u odbrani se tokom proleća Nemanja Miletić nametnuo tokom drugog dela sezone kao stabilnija opcija u poređenju sa Sinišom Saničaninom, a sjajno je delovao u minulom derbiju; među stativama je Nemanja Stevanović definitivno istisnuo Aleksandra Popovića bez obzira na priče da su golmani Partizana ravnopravni.

To znači da će u pokušaju da osvoje trofej crno-beli istrčati u projektovanoj formaciji 4-2-3-1: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.


tagovi

Kup SrbijeAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara