PARTIZAN - TIM ZA SPARTU: Miletić umesto Vujačića, Miljković čvršća opcija na desnom boku, vraća se Marković

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 20:35

Poznata ekipa koju će Aleksandar Stanojević izvesti u Pragu

Šampionska titula jeste prioritet u Humskoj, ali evropski mečevi, a posebno oni koji se igraju na proleće, uvek predstavljaju posebnu draž za svakog igrača Partizana. Crno-beli su u Prag otputovali s namerom da sutra od 21 čas (TV Arena Sport 1 Premium) izbore pozitivan protiv Sparte i priđu korak bliže željenom plasmanu u osminu finala Lige konferencije.

Aleksandar Stanojević neće odustajati od svojih principa, fudbalske ideje, niti formacije, već je napraviti izmene koje su se u neku ruku i mogle očekivati posle prvenstvenog meča sa Radničkim u Nišu. Jednu od glavnih vesti predstavljaće povratak kapitena Lazara Markovića u startnu postavu crno-belih. Brzo krilo Parnog valjka potpuno se oporavilo od povrede, ključna kost je skroz zarasla i sada je došao trenutak da prvi put još od 7. novembra i meča sa Proleterom u Humskoj zaigra meč za Partizan od starta.

Izabrane vesti

Generalnu probu za ovu utakmicu Marković je imao prošlog vikenda na Čairu. Ušao je u 63. minutu umesto Kvinsija Meniga, ali to ne znači da će Holanđanin van tima protiv Sparte. To će biti Nikola Terzić, koji će minutažu u Pragu tražiti sa klupe za rezevne igrače. Ostala mesta u navali ostaće nepromenjena. Ispred Markovića i Meniga biće neprikosnoveni Rikardo Gomeš, a iza njih Bibars Natho. Za direktnu vezu između napada i odbrane biće zadužen već dobro provereni dvojac koji čine Miloš Jojić i Saša Zdjelar.

Najviše promena u odnosu na meč sa Radničkim iz Niša ponovo će doživeti poslednja linija tim - čak dve. Ali ni to nije nešto što se nije očekivalo, s obzirom da Stanojević od povratka na klupu crno-belih insistira na tome da su mu svi pojedinci u timu podjednako važni i potrebni, pa će tako svoje mesto u starnoj postavi ponovo pronaći Aleksandar Miljković i Nemanja Miletić.

Miljković je očekivano rešenje, s obzirom da je šefu struke u ovakvim mečevima potrebniji bek sa izraženijim defanzivnim karakteristikama, dok će Miletić zauzeti mesto Igora Vujačića, što je stvar čiste rotacije među štoperima crno-belih. Miletić je neko ko se dobro uklapa sa svim saigračima, pa se veruje da će tako biti i ovoga puta sa Sinišom Saničaninom. Na levom boku nije postojala nikakva dilema, pa će tamo zaigrati pouzdani Slobodan Urošević.

Mladi fudbaleri, tačnije oni koji važe za takozvane bonuse, ni ovoga puta neće dobiti šansu od starta meča, tako da će kao i u većini susreta u Evropi ove sezone tražiti svoju priliku za dokazivanje sa klupe za rezervne igrače.


tagovi

Aleksandar StanojevićSparta Prag

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara