Gent (©AFP)
Gent (©AFP)

Partizane, stigla ti je opomena! Gent masakrirao šampiona, šest komada u Brižovoj mreži

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 15:28

Poglavice „podivljale“ u derbiju kola

Stradao je šampion Belgije kao general Kaster kod Litl Big Horna protiv Čejena koje je predvodio Ludi Konj.

Poglavice iz Genta, koje nisu mogle da se prepoznaju koliko su bile loše u uvodnom delu prvenstva, masakrirale su Klub Briž u velikom derbiju petog kola. Kao podivljali zaigrali su fudbaleri domaćeg tima i razneli prvaka, od kojeg su ostali samo dugmići – 6:1.

Izabrane vesti

Velika opomena iz Genta stigla je i za Partizan. Posle žreba za grupnu fazu Lige Konferencije, u kojem su u istu grupu smešteni Gent, Partizan, estonska Flora i kiparski Anortozis, počela je licitacija kako je prvo mesto rezervisano za crno-bele. Ali, koliko danas stigla je moćna poruka iz Flandrije da neće to biti baš tako lako.

Deluje kao da je Gent malo žrtvovao početak domaćeg prvenstva zarad plasmana u grupnu fazu evropskog kupa, da bi igrao na međunarodnoj sceni bar do kraja jeseni. Onog momenta kada je taj cilj ispunjen i kada se tim okrenuo ka „domaćici“, Klub Briž, tim koji je titulu osvojio sa 16 bodova više od drugog, a u ovoj sezoni do danas nije imao poraz, iskidan je na froncle.

Blistao je ceo tim Genta. Šest golova postiglo je šest različitih strelaca, istina, jedan je bio autogol. Igrale su Poglavice u formaciji 4-2-3-1, u kojoj je ulogu glavnog organizatora igre imao Vadis Ođiđa Ofoe, koji je Partizanu jako dobro poznat: igrao je svojevremeno protiv crno-belih i kao igrač Klub Briža i kasnije Olimpijakosa.

Mašina je krenula da melje od 9. minuta, kada je Tisudali pogodio gol šampiona, a onda je išlo kao na fabričkoj traci: De Sart iz penala u 15, pa Fortuna u 38. minutu. Ostao je Briž potučen do nogu već do poluvremena, ali to je bila samo polovina od paketa koji mu je spremio Gent.

Pokušaj Klub Briža da se trgne u nastavku, pošto je krenuo u ofanzivu, slupao se posle 15 minuta. Toliko je trebalo Gentu da izdrži nalet i uzvrati još žešćim udarcem, četvrtim golom koji je postigao Bezus. I tu je bio konačni slom šampiona Belgije...

Gent je igrao u sastavu: Bolat – Olsen, Ngado, Okumu, Fortuna – De Sart, Kums – Kastro-Montes, Ođiđa, Tisudali – Depoitr.



tagovi

GentKlub BrižBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara