©Starsport
©Starsport

Partizanova veza: Belić da se drži svog načina igre, Natho može 90 minuta, Pantić u konkurenciji posle septembarske pauze

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.09.22. | 18:43

Petrić se osvrnuo na raspoložive snage uz akcenat na vezni red

Na konferenciji posle 168. večitog derbija Gordan Petrić istakao je da je zadovoljan raspoloživim snagama i tako nagovestio da je prelezni rok za Partizan praktično okončan iako traje do 15. septembra, a na temu igračkog kadra strateg crno-belih ponovo se osvrnuo danas.

Izabrane vesti

"Ja i ne znam do kada traje prelazni rok, idemo dan po dan. Ako u Partizan dođe kvalitetan igrač koji nešto može da promeni, dobrodošao je, ali ne verujem da u ovom trenutku to može da se dogodi. Sve dok ne dođe zimski prelazni rok. Posebno treba obratiti pažnju na igrače sa srpskim pasošem, a to je još teže, nego naći kvalitetnog stranca", rekao je Petrić i još jednom istakao da će od kluba očekivati reakciju samo u slučaju da neki igrač napusti Humsku

Kao potencijalno problematična pozicija u prethodnom periodu označena je uloga centralnog veziste, međutim Kristijan Belić se iz perspektive stratega crno-belih nametnuo kao dobro rešenje.

"Belić ima kvalitet kakav je i pokazao protiv Zvezde, i on ako se drži tog načina igre biće među boljim igračima, ali ako pokuša da uradi nešto više, ući će u komplikacije. Plastično da objasnim - kuvar Risto ima dobre sastojke da napravi dobru čorbu i on to uradi. Sada je na nama da skuvamo tu čorbu, možda smo protiv Zvezde pogodili, možda je bila ukusna čorba. Ono što je Belić odradio je bilo skroz korektno, imate mlađih igrača koji donose nešto u igri. Ja gledam igrača na osnovu jedne ili dve stvari što odigra dobro, pa da nadograđujemo, da radi sve stvari dobro verovatno bi bio u nekom drugom evropskom klubu. Baždar je pokazao sportsku drskost i igrač je na koga klub treba da računa".

Konkurenciju na sredini terena očekivalo se da pojača Gojko Cimirot ali je njegov transfer iz Liježa u Beograd propao.

"Opet se vraćam na ono kada sam ja bio funkcioner, veoma je teško naći kvalitetnog igrača u ovom trenutku i ako dolaze neki igrači samo da bi došli, ja nisam za to. Ja sam za to da dođe igrač koji može da pravi razliku. Nije se to desilo sa Gojkom, koji je trebalo da dođe prošle nedelje, to se iskomplikovalo. Šta ćemo raditi u novembru, da li će neko da ode, neko da dođe, to zavisi od mnogo stvari", kazao je Petrić i istakao da će povratak povređenih igrača dodatno zaoštriri konkurenciju i proširiti rotaciju:

"Pantić je poćeo sa trneinzima prošle nedelje, poslednja dva-tri treninga je počeo sa duelima tokom treninga, a očekujem da posle pauze u spetembru Dača bude deo tima. Minutaža će zavisiti od njegove fizičke spreme i odobrenja medicinskog stafa. Ne forsiram igrača da se vrati i pored toga što je u trenežnom procesu, sve dok ne bude potpuno zdrav. Ne želim da se igram ni sa čijom karijerom, da se ne daj Bože povredi i ide na dugu pauzu. Dača je toliko puta pokazao da ima kvalitet i on je za mene kao novi igrač za klub, kao pojačanje. I Andrija Pavlović je počeo da trenira sa Fićom i sa Lutovcem. I njemu će trebati sigurno 2-3 nedelje i ja očekujem da će i on posle pauze u septembru biti u konkurenciji za tim".

Za razliku od prethodne sezone kada je Bibras Natho mahom napuštao igru posle sat vremena igre u prethodna dva susreta Izraelac je pokazao da može da bude od koristi za tim do poslednjeg minuta.

"Igrači koji su u Partizanu trebalo bi da imaju kapacitet da odigraju 90 minuta. Ja nisam za tu priču da ne moze da se igra četvrtak-nedelja. Ovo za Partizan, kao i za veće klubove, to treba da bude rutina. To da li smo igrali dobro protiv Zvezde, to se zaboravlja. Nova utakmica u nedelju, dobija se, ide se dalje. Mi smo Partizan, ovde su dva kluba koja imaju mogućnost velikog izbora igrača i nema niko razloga da se pravda da li je utakmica dan za dan ili tri dana".

Konačno, Petrić je prokomentarisao i činjenicu da je Nikola Čumić, želja crno-belih tokom leta, pojačao Vojvodinu.

"Postoje želje trenera, a moja želja je bio Čumić. On je bio želja i pre mog dolaska, dva kluba se nisu dogovorila, ne znam iz kog razloga. Čumić bi nam sigurno pomogao, ali nije samo pitanje želje, tu ima finansija, dogovr između klubova, igrača", kazao je Petrić.

Subota

18.00: (1,58) Radnički Niš (3,90) Mladost GAT (6,25)

20.00: (2,45) Spartak (3,20) Napredak (3,00)

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)



tagovi

Gordan PetrićKristijan BelićBibars NathoDanilo PantićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara