©Star Sport
©Star Sport

Partizanovo oružje - visok presing: Baždar izgoreo u želji, Nathova hladnokrvnost presudila Aja Napi

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 15:17

Crno-beli u drugom poluvremenu, na krilima iskusnih prvotimaca, slomili kiparskog drugoligaša - 4:0

Već sada se može zaključiti da će visok presing i pritisak na prvu loptu protivnika predstavljati jedno od glavnih oružja Partizanove igre u prolećnom delu sezone. Upravo taj pritisak na poslednju liniju rivala, uz hladnokrvnost nosioca igre Gajasa Zahida, Mateusa Saldanje i Bibarsa Natha, presudili su kiparskom drugoligašu Aja Napi i doneli drugu pobedu ekipi Igora Duljaja na Kipru - 4:0 (0:0).

Bibars Natho je bio strelac prvog gola u 49. minutu i asistent kod pogodaka Alda Kalulua u 63. i Saldanje u 90. minutu. U međuvremenu je mrežu Kiprana pogodio i Ksander Severina, kojem je asistirao De Medina iz poslednje linije.

Izabrane vesti

Crno-beli su imali podjednak broj prilika u oba poluvremena, ali su sve golove postigli u nastavku, kada su iskusni prvotimci iz navale uneli sigurnost u samu završnicu akcija. Prvo poluvreme je obeležio Samed Baždar, koji je bio izuzetno motivisan, ali kao da je izgoreo u velikoj želji da se upiše u strelce. Imao je mladi napadač nekoliko odličnih prilika, među kojima i jedanaesterac u 39. minutu, ali mu se nije dalo da postigne gol.

Odmah je Partizan izvršio veliki pritisak na gol Aja Nape i već u prvih pet-šestm minuta ozbiljne prilike pred protivničkim golom propuštali su Samed Baždar, Denil Kastiljo i Nemanaj Trifunović.

Konstatno su atakovali crno-beli, pa je tako u 16. minutu Nemanja Nikolić izbacio Baždara samog pred gol Aja Nape, ali je Ilijas Mekas dobro intervenisao. Nije Baždara hteo gol, ali je u 36. minutu umalo bio asistent. Vrlo lepo je ostavio loptu Zlatanu Šehoviću na levi bok, ovaj je gađao iz prve, a lopta proletela pored desne stative.

Pokretljivi Baždar je silno želeo gol, pa je uzeo loptu u svoje ruke i nakon jedanaestrca koji je napravljen nad Markom Jevremovićem u 39. minutu. Šutirao je u donji desni ugao, ali ga je golman Aja Nape pročitao i sprečio vođstvo Parnog valjka.

Presing je konačno dao rezultat u 50. minutu, mada je sve prouzrokovala katastrofalna greška Dimitrosa Stilijanidisa, koji je svog saigrača iz poslednje linije podignutom loptum ubacio u velike probleme, lukav je bio Saldanja koji je pronašao Natha, a ovaj smireno poslao loptu u protivničku mrežu.

Sve je bilo rešeno u 63. minutu, kada je Aldo Kalulu bio na pravom mestu da dodavanje Natha prosledi u mrežu iz srca kaznenog prostora. Važan posao odradio je i Gajas Zahid, koji je pravom trenutku uočio Izraelca, a ovaj iz prve pronašao vezistu svoje ekipe.

Tačku na sigurno slavlje Duljajeve ekipe stavio je Ksander Severina, koji je u 82. minutu dobio odličnu dubinsku od strane Nejtana de Medine iz poslednje linije, uspeo da je primiri i potom rutinski matira protivničkog čuvara mreže

Natho je seriju svojih majstorija kompletirao u 89. minutu. Kao i u svakom kontaktu sa loptom i tada je Izraelac pokazao evidentnu razliku u kvalitetu u odnosu na svoje čuvare, omogućivši Saldanji da zatrese mrežu potpuno raštimovanog rivala.

Prvo poluvreme: Stevanović, Filipović, Šehović, Roganović, Saničanin, Kastiljo, Šćekić, Jevremović, Trifunović, Nikolić, Baždar.

Drugo poluvreme: Krunić, Stojković, Antić, Marković, De Medina, Stjepanović, Natho, Kalulu, Zahid, Severina, Saldanja




tagovi

Bibars NathoSamed Baždar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara