Alešandre Pato (©Reuters)
Alešandre Pato (©Reuters)

Pato se vraća na mesto uspeha

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 10:27

Prošlo je 14 godina od kako je Brazilac napustio klub iz Porto Alegrea

Posle prekida saradnje sa Sao Paulom, Alešandre Pato želi da se vrati na mesto sa kojeg je lansiran u evropski fudbal, iako su čelni ljudi Internasionala poprilično tajanstveni po pitanju pregovora sa 30-godišnjim napadačem. Ekipa iz Porto Alegrea krenula je u lov špica u trenutku kada je postalo jasno da je Paulo Gerero pokidao ligamente kolena, a najveći medij Južne Amerike brazilski Globo Esporte, piše da su Crveni spremni da vrate bludnog sina u dobro poznato okruženje i na taj način mu ožive karijeru.

Mnogo vremena, čak 14 godina je prošlo otkako je Patak napustio Internasional, ali se na Bejra Riju i dalje sećaju sirovog talenta tadašnjeg tinejdžera koji im je pomogao da osvoje Svetsko klupsko prvenstvo 2006. godine, kao i Rekopa Sudamerikanu, pre nego što se otisnuo u, ne može se reći baš uspešno osvojanje Evrope. Jer, Patu su bile predviđane visine neslućenih razmera.

Izabrane vesti

U fabrici asova biraju da rade u tišini – podpredsednik kluba Alesandro Barselos je vešto izbegavao pitanja novinara na ovu temu, dok je šef stručnog štaba Eduardo Kude neodređeno nagovestio da se traži napadač, kratko odgovorivši na pitanja o Patu: “On je veliki igrač”.

Brazilac je tokom jučerašnjeg dana raskinuo ugovor sa Sao Paulom koji je trebalo da bude na snazi do 2022. godine. Trikolori su doživeli finansijsko rasterećenje, pošto im sporazumni rastanak sa najplaćenijim igračem posle Danija Alvesa (Pato je imao mesečnu zaradu od 106.000 evra) donosi uštedu od oko 5.000.000 evra. Tokom zatvaranja u Brazilu zbog epidemije Kovida-19, Pato se drznuo autoritetima, naročito posle ispadanja u četvrtfinalu Pauliste od Mirasola, a trener Fernando Diniz imao je odgovor, pa je bivši reprezentativac Brazila na klupi presedeo poslednje dve utakmice.

Posle Milana, Korintijansa, Čelsija, Viljareala, Tjenđina i Sao Paula, jedan od najvećih brazilskih talenata u ovom veku spreman je za povratak u Porto Alegre. Da ponovo obuče dres tima sa kojim je pre 14 godina postao najmlađi igrač koji je tresao mrežu ne nekom takmičenju pod okriljem FIFA i koji mu je bio odskočna daska za sladak život na Apeninima.




tagovi

Alešandre PatoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara