Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Pauleta kuje Mbapea u zvezde: Oboriće sve rekorde i obeležiti istoriju

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 19:26

“Ima sve da bi uspeo kao Zinedin Zidan, Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo”, kaže peti najbolji strelac Pari Sen Žermena

Čvrsto su verovali u Marselju da su ušli u šampionsku trku, da mogu da zadaju udarac uzdrmanom Pari Sen Žermenu, izvrše dodatni pritisak i priđu mu na dva boda. Doživeli su klasičan nokaut na Velodromu, udario ih je brzi voz Kilijan Mbape.

U koprodukciji sa Lionelom Mesijem napunio je mrežu Marselja i na “vrućem gostovanju”, na prepunom stadionu, ispisao istoriju pariskog kluba. Dao je dva gola – imao i asistenciju za Argentinca – i stao rame uz rame sa najboljim strelcem Svetaca – Edinsonom Kavanijem.

Izabrane vesti

Od juče je Kilijan Embape na koti 200, izjednačio je dostignuće Urugvajca i pitanje je trenutka kada će se osamiti. Možda već u narednoj utakmici. Očarao je i Pedra Pauletu, jednog od najučinkovitijih igrača Pari Sen Žermena. Nekadašnji portugalski as peti je strelac kluba sa Parka prinčeva, dao je 109 golova tokom perioda kada se Sveci nisu razbacivali sa novcem i kada su imali znatno tanji kadar.

Suočavamo se sa fenomenom, obeležiće istoriju. Danas je najbolji igrač na svetu. Zaslužio je ovaj rekord i nadam se da će nastaviti da postiže golove za Pari Sen Žermen, i da će to raditi dugo”, rekao je Pauleta i dodao:

On je golgeter, ali kod njega me impresioniraju mentalne i fizičke veštine, brzina. Ima sve da bi uspeo kao Zinedin Zidan, Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo. Kada krene napred, nemoguće je da ga defanzivci zaustave. Daje golove, ali ne čini samo to, već i asistira. Videli smo to kod drugog gola u nedelju kada je dodao Mesiju”.

Portugalac nema dilemu – Mbape može da ima karijeru kao Mesi ili Ronaldo.

Kilijan može da obori sve rekorde i bude kao Mesi ili Ronaldo, siguran sam u to. On je fenomen kojo može da sruši sve rekorde”.

Pauleta je peti strelac u istoriji Pari Sen Žermena. Ispred njega su, pored Kilijana Mbapea i Edinsona Kavanija, i Zlatan Ibrahimović i Nejmar. Kakvo društvo...

Biti peti strlac kluba, iza takvih igrača, čini me srećnim. PSŽ stvara mnogo šansi, ima sjajne igrače i normalno je da postižu mnogo golova. Kilijan je drugačiji, zaista je fenomenalan”, zaključio je Pauleta.



tagovi

Pedro PauletaKilijan EmbapePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara