Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunović i Runi u klinču za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 13:45

Čempionšip: Reding dočekuje "otpisani" Derbi u sklopu 26. kola

Velika bitka za opstanak očekuje se ove sezone u Čempionšipu, a glavnu ulogu igraće Reding i Derbi. Ova dva tima uvučena su u borbu za preživljavanje posle oduzimanja bodova usled kršenja propisa, pa je tako Rojalsima skinuto šest, a Ovnovima čak 21. Današnji dvoboj na stadionu Madejski između Redinga i Derbija otuda je izuzetno važan za dve strane. Domaćini su pali na tabeli posle loše forme, a potom i posle odlaganja utakmica, dok gosti pokušavaju da nastave da se urade ono što se činilo nemogućim.

Reding će konačno da igra prvi put posle 23 dana pauze, posle serije odloženih utakmica. Forma Rojalsa je do sada u ovoj kampanji bila u talasima. Četiri poraza iz prvih pet utakmica praćena su sa pet pobeda iz šest duela u septembru i oktobru, pre još četiri uzastopna neuspeha.

Izabrane vesti

Prethodnih pet okršaja bili su mešoviti, ali su sadržali samo jednu pobedu 3:2 u gostima kod Svonsija, a u poslednjem duelu dogodio se minimalan poraz od VBA.

Srpski strateg Veljko Paunović će se nadati da njegova ekipa sada može da započne još jednu pozitivnu seriju, jer je na opasnoj poziciji, samo jedno mesto iznad zone ispadanja i svega dva boda prednosti u odnosu na davljenike.

16.00: (2,55) Reding (3,00) Derbi (3,00)

Derbi je možda na dnu tabele, ali da nije bilo odbitka bodova, zauzimao bi udobno 13. mesto u sredini tabele. Puleni Vejna Runija su pobedili u poslednja tri meča i poslali poruku da se neće predati. Sigurna luka sada je Ovnovima 11 koraka daleko.

Reding bi trebalo da bude jači za Edžariju i Mura posle oporavka od Covid19. Svift, Drinkvoter i Jiadom su se takođe vratili iz povreda, tako da bi to moglo da bude sasvim drugačije stanje od meča sa VBA pre tri nedelje. U međuvremenu, Bjelik i Bučanan su van strja u taboru Derbija, a Ovnovi se uzdaju u dobru formu Kazima Ričardsa i Plandža.

-----------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------

ČEMPIONŠIP - 26. KOLO

Subota

Blekpul - Hal 1:0 (1:0)

/Medin 35pen/

Nedelja

Bristol Siti – Milvol 3:2 (1:2)

/Vajman 7, 73, 85 – Bredšo 23, Afobe 29/

Birmingem – KPR 1:2 (0:1)

/Aneke 75 – Adoma 14, Vilok 71/

Blekburn – Hadersfild 0:0

VBA – Kardif 1:1 (0:1)

/Robinson 48 – Kolins 34/

Ponedeljak

16.00: (2,55) Reding (3,00) Derbi (3,00)

16.00: (2,40) Stouk (3,10) Preston (3,20)

Odloženo

Šefild Junajted - Midlzbro

Koventri - Luton

Svonsi - Fulam

Notingem - Barnsli

Bornmut - Piterboro

*** kvote su podložne promenama




tagovi

ČempionšipRedingDerbi kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara