Milan Pavkov i Kings Kangva (©Starsport)
Milan Pavkov i Kings Kangva (©Starsport)

Pavkov i dalje "on fire", Mitrović debitovao golom, Zvezda se dobro oznojila u Lučanima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.07.22. | 22:59

Crveno-beli upisali i treću pobedu, Mladost savladana 2:1

U sjajnom ambijentu pred punim tribinama u Lučanima, Crvena zvezda je ostvarila cilj i pobedom protiv Mladosti 2:1 (1:0) stigla do maksimalnih devet bodova u prva tri kola Mozzart Bet Superlige. Za beg najvećem rivalu Partizanu na četiri razlike. drugoplasiranoj Vojvodini na dva, a trećeplasiranom Čukaričkom na tri boda.

Dosta teže nego u prethodna dva duela, kada su pred svojim navijačima bili ubedljivi u okršajima sa Radničkim iz Niša (4:0) i Kolubarom (5:0), ali jednako plodonosno bilo je ovo gostovanje za crveno-bele, koje je zbog visoke temperature sa subote popodne prebačeno na nedelju uveče, što je tek donekle pomoglo akterima meča. Do još jedne trojke u nizu protiv Mladosti, od koje nemaju poraz u 21. veku, Beograđani su stigli pogocima Milana Pavkova u 14. minutu i Stefana Mitrovića u 71.

Izabrane vesti

Stameni napadač igra odlično na startu sezone, ovo mu je bio četvrti gol, a imao je i lukavo povratno dodavanje za Aleksandra Kataija sredinom drugog poluvremena, kada je Nikola Leković pred gol-linijom sprečio goste da dupliraju prednost. Tada nije prošla akcija dvojice dugogodišnjih igrača Crvene zvezde, ali jeste u 71. minutu kada su atraktivno kombinovali i omogućili mladom Mitroviću debitantski gol u dresu šampiona Srbije. Katai je varkom tela na dodavanje Milana Rodića propustio loptu do Pavkova i pobegao čuvaru, usledilo je proigravanje napadača iz Begeča, pa iz prve ubačena lopta u peterac, a tamo se u maniru iskusnog centarfora odlično ubacio novajlija iz niškog Radničkog. Prikrao se Igoru Radovanoviću i spretno reagovao ispred njega.

U 79. minutu Nikola Jojić se lako oslobodio Kingsa Kangve i pronašao imenjaka Lekovića u kaznenom prostoru. Uz pomoć Aleksandra Dragovića, koji je skrenuo loptu u nameri da ga blokira, matirao je Milana Borjana. Zaslužili su domaćini taj gol, ali više od njega nisu uspeli. Crveno-beli su brzo vratili sigurnost u svoju igru i sačuvali prednost, pa su nakon tri kola jedina su ekipa sa maksimalnim učinkom u Mozzart Bet Superligi.

U dobrom izdanju predstavila se Mladost ove večeri, imali su problem crveno-beli s visokim presingom koji je postavio Dragiša Žunić u uvodnim minutima meča, ali je pogodak Pavkova značajno olakšao posao gostima. Katai je odlično uočio Marka Gobeljića koji je utrčavao po desnoj strani, usledio je oštar centaršut pred gol Mladosti, a tamo kapiten Ivan Milošević u nameri da uklizavanjem otkloni opasnost zapravo je asistirao Pavkovu.

Nastavio je golgeter crveno-belih dobru seriju i učvrstio klubu poziciju u pregovorima sa Panatinaikosom, čije su ponude od 600.000 i 750.000 evra glatko odbijene. Veruju u Ljutice Bogdana da za Milana Pavkova mogu da dobiju 1.500.000 evra. Novim golom i generalno dobrom partijom tokom 70 minuta je, takođe, pokazao Aleksandru Pešiću da mu neće tek tako prepustiti mesto startera.

Povratnik u redove Crvene zvezde ušao je upravo umesto Pavkova, dočekan je aplauzom navijača, ali za razliku od mladog Mitrovića nije uspeo odmah da se upiše u strelce. Vremena, ipak, ima. Posebno jer se od Pešića očekuje da pogađa na međunarodnoj sceni.

Odličnu partiju u Lučanima, kada je reč o gostujućem sastavu, uz kreativnog Kataija i efikasne Pavkova i Stefana Mitrovića, prikazao je i Gelor Kanga. Reprezentativac Gabona bio je rastrčan posebno u prvom poluvremenu. Bilo ga je svuda po terenu. učestvovao je i u kreiranju napada i u odbrani gola, a dvadesetak minuta pre kraja mesto je ustupio Sekuu Sanogu.

Crveno-beli će ponovo na teren sledeć petka, kada na stadion Rajko Mitić dolazi Radnik iz Surdulice. Biće to uvertira za početak kvalifikacija u Ligi šampiona, u kojima će 3. avgusta igrati u Beogradu protiv Didelanža ili Pjunika. Prvi su im trenutno bliži rival, pošto su kao gosti slavili u Jermeniji 1:0.

*******************

MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO

MLADOST - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Leković 79 - Pavkov 14, Mitrović 71/

Lučani

Stadion: Mladost

Gledalaca: 7.500

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti karton: Radovanović, Dunđerski (Mladost), Gobeljić (Zvezda)

MLADOST (5-4-1): Ostojić 6,5 - Dunđerski 6, Vesnić 5,5, Radovanović 5 (83. Sremčević), Milošević 5, Leković 7 - Gordić 5,5 (60. Radivojević 5,5), F. Žunić 5,5 (60. Milanović 5,5), Jojić 6,5, Udovičić 5,5 - Bojović 6.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan 6,5 - Gobeljić 6, Eraković 6, Dragović 6, Rodić 6 - Kanga 7 (71. Sanogo 6), Kangva 6 (87. Stanković -) - Bukari 6 (46. Mitrović 7), Ivanić 6,5, Katai 7 (82. Mustafa -) - Pavkov 7 (71. Pešić -).

Igrač utakmice: Milan Pavkov (Zvezda)

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

Partizan - TSC 0:0

Radnik - Radnički 1923 0:0

Nedelja

Čukarički - Napredak 1:0 (1:0)

/Puškarić 43/

Vojvodina - Spartak 0:0

Voždovac - Mladost GAT 0:0

Mladost Lučani - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Leković 79 - Pavkov 14, Mitrović 71/

Odloženo

Kolubara – Radnički Niš



tagovi

FK Crvena zvezdaMladost LučaniMilan PavkovStefan Mitrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara