Slavlje Zvezdinih fudbalera (Star sport)
Slavlje Zvezdinih fudbalera (Star sport)

Pavkov pogađao i pakovao, Kanga gazdovao, Zvezda lagano srušila Ilićevu Čuku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 20:53

Brđani uspeli u finišu samo da ublaže poraz

Sladak ukus evropskog uspeha koji neretko ume da opije, ali i motivisani rival još pod dejstvom šok terapije promene trenera, bili su dovoljni da Crvena zvezda, bez ikakvih kalkulacija i u najjačem sastavu izađe na megdan Čukaričkom na Banovom brdu. I da slavi 2:1.

Tim poput onog koji je samo tri dana ranije poslao Kluž u grupnu fazu Lige konferencije, uz promenu samo na poziciji desnog beka (gde je Strahinja Eraković odmenio Marka Gobeljića i tako ispunio uslov bonusa), sa prvim sudijskim zviždukom nedvosmisleno je pokazao da jedini ishod koji će prihvatiti kao uspeh je ceo plen.

Izabrane vesti

Ofanziva šampiona Srbije sabila je domaćina na njegovu trećinu terena i odsekla glavne adute u Brđana u ofanzivi - hitra krila Jankovića i Čolovića, te je poslednja linija Čukaričkog bila osuđena na konstantnu i grčevitu defanzivu. Uprkos neprekidnim naletima izabranika Dejana Stankovića, belo-crni su uspevali da odole do 40. minuta, pre svega zahvaljujući fenomenalnom Novaku Mićoviću i raspoloženoj poslednjoj liniji kojom su dirigovali Stafan Šapić i Bojan Roganović.

Mladi golman koji je dobio šansu ispred Đorđa Petrovića iskoristio je na najbolji način i sjajnim intervencijama otežao posao dominantnim gostima, a da je raspoložen pokazao je već u 14. minutu kada je odbranio odličan udarac Degeneka sa ivice šesnaesterca. Čuvar mreže rođen 2001. godine sigurnošću je ulio samopouzdanje i najbližim saigračima, pa i kada je već bio savladan, kao u 20. minutu prilikom loba Ivanića, imao je podršku pre svega u Stefanu Šapiću koji je u pomenutoj situaciji izbio loptu sa gol linije.

Ipak, čak ni raspoloženi defanzivci u timu Saše Ilića nisu mogli da se nose sa verovatno najboljim izdanjem Zvezde na domaćoj sceni ove sezone, a inicijativu crveno-belih u vođstvo je pretočio Milan Pavkov udarcem glavom sa druge stative na asistenciju Kange sa desnog boka. Lucidni Gabonac, zadavao je konstantno muke Brđanima na sredini terena, a konačno je rupu u defanzivi našao pet minuta pre odlaska na odmor kada je uspeo da pošalje loptu pored Docića i idealno posluži Pavkova koji ovakve poklone prihvata bez oklevanja.

Slomivši otpor protivnika, gosti su znatno rasterećenije ušli u drugo poluvreme, a sve dileme na putu ka petoj prvenstvenoj pobedi razrešio je Katai u 57. minutu. Sjajni kreativac crveno-belih izbio je sam pred golmana Brđana koji je i u ovoj situaciji uspeo da dodatno oteža posao rivalu i odbrani prvi pokušaj, međutim Zvezdin Magiko je iz popravnog bio neumoljiv te je potopio sve nade Čukaričkog.

Na krilima drugog gola Zvezda je nastavila ofanzivu te samo dva minuta kasnije Kanga mogao da vrlo dobru utakmicu ukrasi golom sa distance, ali je gađao tik pored stative, dok je u 76. minutu Ben zatresao mrežu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Činjenica da je desetinama minuta ranije bilo jasno da će crveno-beli odneti ceo plen sa Banovog brda bila je povod da oba stratega promešaju karte te su u redovima domaćina priliku dobili najmlađi rezervisti, dok je Dejan Stanković nepotrebnih napora poštedeo glavne nosioce igre, te je u završnici susreta minute upisao Stanić, ali i Veljko Nikolić.

Izmene na obe strane uticale su na pad u igri što je Čukarički iskoristio i golom Jovanovića na asistenciju Čolića ublažio poraz, drugi ove sezone u Superligi.

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)

/Jovanović 89 - Pavkov 40, Katai 56/

Stadion: Čukarički. Sudija: Miloš Milanović. Gledalaca: 2000

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović - Radojičić (od 67. Rogan), Šapić, Tanasijević (od 67. Drezgić), Roganović - Docić, Kajević (od 76. Čolić) - Čolović (od 46. Savić), Lukić (od 67. Ergelaš), Janković - Jovanović. Trener: Saša Ilić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga (od 86. Nikolić) - Ben, Ivanić (od 74. Krstičić), Katai - Pavkov (od 86. Dioni). Trener: Dejan Stanković.


SUPERLIGA SRBIJE, 7. KOLO

Petak

TSC - Mladost 2:1 (2:0)

/Tomanović 27, Stojiljković 39 - Jovanović 60/

Subota

Novi Pazar - Metalac 2:0 (2:0)

/Aganspahić 79, Kiković 88/

Radnik – Spartak 1:2 (0:1)

/Milovanović 78p – Hrstić 37, Srećković 60/

Nedelja

Napredak - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Kunić 12, Kerkez 74/

Čukarički - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Jovanović 89 - Pavkov 40, Katai 56/

21.00: (1,25) Partizan (6,25) Radnički Niš (11,0)

Ponedeljak

17.55: (2,15) Proleter (3,10) Radnički Kragujevac (3,80)

20.00: (1,90) Voždovac (3,50) Kolubara (4,10)



tagovi

Milan PavkovGelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara