Pažnja! Boki Juniors fali pola tima, Mateo Retegi bi mogao da servira osvetu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 23:09

Iako Boka ne zna za poraz u 2020. godini, meč sa nepredvidivim Taljeresom joj nije toliko bitan kao onaj za 10 dana

Dok je cela Argentina u transu zbog pobede ragbista nad Novim Zelandom i strepnji pred novi meč fudbalske reprezentacije (gostovanje u rizičnom Peruu), nastavlja se klupski fudbal.

U pitanju je prvo izdanje Kupa profesionalne lige Argentine koji je u stvari zamena za klasično prvenstvo da bi se takmičenje odigralo što brže i kraće kako bi se podelile karte za međunardona takmičenja Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu. Prvoligaši (njih 24) su podeljeni u šest grupa sa po četiri učesnika, a igra se po dvokružnom sistemu.

Izabrane vesti

Najpopularniji argentinski klub Boka Juniors je idealno otvorila takmičenje sa dve pobede u dva meča na krilima neuništivog Karlosa Teveza. Apač je dao vodeće golove u gostujućim pobedama protiv Lanusa i Njuelsa tako da je Boka jednom nogom u narednoj fazi jer dalje iz grupe idu dva prvoplasirana.

Boku večeras čeka prvi meč na Bombonjeri u takmičenju, a rival je Taljeres koji je iznenadio osvojivši čak četiri boda u duelima protiv Njuelsa i Lanusa. Boka je u sjajnoj formi. Velikan sa Bombonjere u 2020. godini ne zna za poraz. U svim takmičenjima je odigrao 16 mečeva i zabeležio čak 13 pobeda uz tri remija.

Međutim, Boka večeras neće izaći u najjačem sastavu i to je najveća nada Taljeresa. Trener Migel Anhel Ruso ne može da računa na čak četvoricu igrača koji su trenutno sa svojim reprezentacijama. Prvi golman Andrada je u reprezentaciji Argentine, a defanzivac Fabra i vezisti Kampusano i Kardona su pozvani u selekciju Kolumbije. Neće igrati ni jedan od najboljih igrača Eduardo Salvio koji se povredio u duelu protiv Njuelsa. Na sve to treba dodati da je klub odlučio da više ne računa na usluge veziste Pola Fernandeza koji je odbio da produži ugovor i do decembra će biti van ekipe posle čega odlazi kao slobodan igrač. Zbog toga je Ruso priključio ekipi petoricu omladinaca.

Pomenuti izostanci će najviše pogoditi vezni red Boke jer su Salvio, Kampusano i Kardona bili starteri u prva dva kola. Od starera iz veznog reda, Ruso večeras može da računa samo na Nikolasa Kapalda. Dobra vest je da će meč početi Sebastijan Vilja koji se u prošlom kolu vratio u tim posle osam meseci pauze, ali će večeras morati da igra na desnoj strani umesto Salvija dok će njegovo mesto na levom krilu zauzeti mladi Maroni koji je do sada uglavnom ulazio sa klupe. 

Što se odbrane tiče, tu će se izostanci Andrade i Fabre manje osetiti. Agustin Rosi je sjajan golman i rutinski će zameniti Andradu kao protiv Lanusa, dok će Fabrino mesto zauzeti nekadašnji reprezentativac Emanuel Mas. Štoperska linija će biti jača za iskusnog Peruanca Karlosa Zambrana koji će zaigrati umesto Lisandra Lopeza ili Iskijerdosa.

Tevez je bio starter u prethodna dva meča ali bi večeras mogao da dobijw poštedu i da odmori. Boku za 10 dana čeka mnogo bitniji meč protiv brazilskog Internasionala u osmini finala Kopa Libertadores. S obzirom da su u domaćem takmičenju na pragu plasmana u narednu rundu, Ruso bi mogao da odmori Teveza. Ili da ga upari sa Frankom Soldanom u špicu kako bi smanjio opterećenje na njega. Jeste pobeda večeras bitna i može da reši plasman u narednu fazu, ali meč sa Interom je daleko bitniji. Boka pati za uspehom u Kopa Libertadores i žrtvovaće sve zbog njega...

Što se Taljeresa tiče, oni su veliko iznenađenje. Iako su uoči poečtka takmičenja ostali bez nosilaca igre poput Bustosa, Kubasa, Morena, Maurija, Menendeza, uspeli su da dovedu neke mlade igrače koji su se dobro pokazali. Među njima je i Mateo Retegi koji je došao upravo iz Boke na pozajmicu i u prva dva kola je dobio šansu da uđe u drugom poluvremenu. Za večeras ga najavljuju u prvoj postavi, a veći motiv od dokazivanja Rusu i Boki mu nije potreban.

Liga kup Profesionalaca - 3. kolo

Grupa 4

Sinoć

Lanus - Njuels 2:4 (0:1)

Večeras

01.15: (1,55) Boka Juniors (3,60) Taljeres (6,25)



tagovi

Mateo RetegiTaljeres KordobaBoka juniorsKarlos Tevez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara