Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Pažnja, pažnja: Roma strepi, Dibala još deset dana dostupan za "siću"

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 11:15

Interesantne klauzule uključene su leta 2022. godine u ugovor Argentinca

Ima godinu i po dana otkako je Paulo Dibala zapalio Rim. Istekao mu je ugovor sa Juventusom leta 2022. godine, Argentinac je odabrao Večni grad, a Rimljani, oni što na svet gledaju kroz žuto-bordo naočare, videli su ga kao fudbalskog mesiju koji dolazi da im, možda, otvori i put ka tituli.

Nije uspeo da uključi Vučicu u trku za "skudeto", niti je sa njom uspeo da osvoji Ligu Evrope (poraženi u finalu od Sevilje), ali je istu tu Romu sjajnim igrama vodio do finala i možda bi se klub sa Olimpika porvao za mesto u Ligi šampiona prošle sezone da Argentinca nisu mučile česte povrede. Pa i uprkos zdravstvenim problemima, popularni Draglj je učestvovao u 37 golova na 54 utakmice od dolaska u prestonicu, a ove sezone nema boljeg asistenta u Seriji A od njegove malenskosti.

Izabrane vesti

Zato Žoze Murinjo, Dibalini saigrači, ali i navijači Rome imaju ogroman razlog za strepnju nakon što su isplivali detalji iz njegovog ugovora. Kako Đalorosi svojevremeno za njega nisu morali da plaćaju obeštećenje, logično da je 30-godišnjak tražio određene ustupke, ustupke zbog kojih bi neko od većih evropskih klubova mogao ozbiljno da se ovajdi ove zime.

Naime, Dibala od 1. do 15. januara ima izlaznu klauzulu postavljenu na svega 12.000.000 evra. Kvaka je u tome što ukoliko stigne ponuda od italijanskog kluba, od Dibalinoj sudbini odlučuje Roma. Ali ako se javi evropski klub van okvira Italije i stavi ponudu na sto, Argentinac će sam odlučivati o svojoj sudbini. Ista ova izlazna klauzula, ukoliko Dibala ostane na Olimpiku, postaće aktivna od 1. do 31. jula.

Samo ove sezone, od šest utakmica u kojima je Dibala postizao ili nameštao golove, Roma je dobila pet, a jednu je odigrala nerešeno. Da proširimo računicu na sve prvenstvene utakmice na kojima je beležio golove i asistencije - a takvih je bilo 20 - Roma je 16 puta slavila, u tri navrata igrala nerešeno i samo jednom izgubila. Dakle, ogroman napadački doprinos Dibala daje Romi. Gledajući taj aspekt, da se čovek zapita zašto ponude već ne stižu. Ali ne zaboravimo koliko se često Argentinac povređuje (na 54 odigrane propustio blizu 30 utakmica), kao i da njegovo angažovanje izuskuje velike troškove plate.


tagovi

Paulo DibalaRomaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara