Dragan Stojković (©Starsport)
Dragan Stojković (©Starsport)

Peđa Mijatović: Piksi je savršeni dirigent; Ćiro Blažević: On je faca, rođeni lider

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 08:41

Pohvale sa svih strana

Plasman na Mundijal u Kataru i promocija u A diviziju Lige nacija. Dva cilja koja je selektor Dragan Stojković Piksi zacrtao kada je seo na klupu Srbije i oba je ispunio. I to na elegantan način, uz dobru igru i mnoštvo golova. Pa sada zasluženo sabira pohvale koje stižu sa svih strana.

Izabrane vesti

Sve što reprezentacija Srbije radi predvođena Piksijem postalo je normalno. On je kao savršeni dirigent. Znate, kad imate odlične muzičare oni će lepo svirati, ali svako za sebe. A kad imate i odličnog dirigenta onda to može da bude sjajan orkestar“, na slikovit način srpskog selektora za Informer hvali nekadašnji saigrač iz reprezentacije Jugoslavije Pradrag Mijatović.

Iskusni Miroslav Ćiro Blažević, koji je kao selektor vodio Hrvatsku do bronze na Mundijalu 1998. godine, nastavlja u istom maniru.

Piksi je faca! Rođeni lider! Ako trener nema te kvalitete on ne može da povede vojsku. Vidim da je euforija kod vas, ako je, zaslužili ste. Sada možete sa mnogo optimizma da očekujete Svetsko prvenstvo u Kataru. Piksi je garancija za uspeh“, ističe Blažević u izjavi za Kurir.

Mijatović je ipak oprezniji.

Navijači na Balkanu su poznati po euforiji. Razumem sve to, ostvareni su odlični rezultati, Srbija je iz grupe koja nije bila laka direktno otišla na Mundijal u Katar, ali treba biti realan. Plasman na Mundijal je uspeh, sve ostalo je bonus. Verujem u Piksija, verujem u igrače, verujem da mogu mnogo, ali važno je da malo smanjimo euforiju“, kaže Mijatović.



tagovi

Dragan Stojković PiksiKatar2022fudbalska reprezentacija SrbijePredrag MijatovićMiroslav Ćiro Blažević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara