Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Pedri bocnuo Real i njegovog "stručnjaka": Odbili ste me, pogledajte me sad - uživam u Barseloni

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 01:32

Pobeda u El Klasiku zalečila rane i nahranila dušu mladom španskom vezisti

Barselona e ne sme otpisati čak ni onda kada deluje da je klinički mrtva. Prodisala je pod Ćavijem, nokautirala je Real Madrid na Santjago Bernabeuu i ponovo je samom pojavom počela da uteruje strah u kosti rivalima.

U procesu oporavka je katalonski klub, daleko je od zelene grane, ali i kada mu je budućnost na klimavim nogama sposoban je da u protivničke mreže pakuje poker golova. Četiri strele u srce Kraljevića, a stigla je i ona peta, zakasnela, po završetku El Klasika. Ispalio ju je Pedri, podsetio je neke ljude iz Real Madrida da su ga imali, ali da nisu prepoznali talenat.

Izabrane vesti

Prva Pedrijeva pobeda u El Klasiku i natrljan je nos “stručnjaku” koji je ocenio da nije dovoljno dobar za Real Madrid. Sanjao je centralni vezista ovaj trenutak još od te probe i zalupljenih vrata, i dočekao je svojih pet minuta.

“Otišao sam tamo i prvih nekoliko dana nisam trenirao zbog snega na terenima. Jednom su igrali, gurnuli su me da se pokažem u B timu i na kraju su mi rekli da nisam na dovoljnom nivou da bih ostao, ali da će nastaviti da me prate. Sada sam tamo gde želim da budem”, rekao je Pedri za španske medije na reprezentativnom okupljanju i prisetio se još nekih detalja sa probe u Real Madridu: 

“Kao prvo, ne voliš kada te odbiju bilo gde, ali to ti posluži kao motivacija da nastaviš da radiš, jer će u budućnosti iskočiti nešto drugo. Ne sećam se ko me je odbio, ali kada bih ga video samo bih mu poručio da sada uživam u Barseloni”.

(©Reuters)(©Reuters)

Očaran je Barselonin dečko sa otkupnom klauzulom od 1.000.000.000 evra atmosferom u madridskom hramu fudbala. Utakmicu na Santjago Bernabeuu proživeo je nekoliko puta.

“Igrati na Bernabeuu je spektakularno. I više od toga kada ostvarite ovakav rezultat. Dva puta sam gledao utakmicu - prvi put dok sam živeo te trenutke na terenu, a drugi po završetku meča. Vizura se menja kada gledam na televiziji”.

Burno su Pedri i saigrači proslavili prvu pobedu Blaugrane u El Klasiku posle tri godine, naišlo je to na osudu španske javnosti...

“Sa jedne strane ne razumem, ali sa druge i ne baš. Kada pobedite direktnog rivala, proslavićete to na način na koji smo mi uradili, jer osećate ogromnu radost”.

Bubnji mladom Špancu u ušima od slavlja u svlačionici arhineprijatelja, ali i od atmosfere u Istanbulu. Preživela je Barselona “vulkansko grotlo” na Bosforu i ušla preko Galatasaraja među osam najboljih u Ligi Evrope.

“Navijači su pravili strašan pritisak, baš sam uživao. Nikada nisam bio na tako brutalnom stadionu. Izgledalo je u pojedinim trenucima kao da će se navijači stišati, a oni su nastavljali da vrište uglas. Bolele su nas uši”.

(©Reuters)(©Reuters)

Odabrao je Pedri u reprezentaciji da nosi “desetku” na leđima tokom ovog reprezentativnog prozora. Do Inijestine “osmice” nije mogao, pa se odlučio za Fabregasovu “desetku” i pritom je apostrofirao da je za njega najbolja “desetka” svih vremena Leo Mesi.

“Dali su mi da biram između nekoliko brojeva i odabrao sam onaj koji mi se sviđa. Nosili su ga važni igrači poput Seska Fabregasa, koji je spektakularan igrač, i zato sam ga izabrao. Broj koji najviše volim je osam, jer ga je nosio Andres Inijesta, ali u reprezentaciji ga sada nosi Koke i moram da potujem njegove godine”.

Za Pedrija najbolji trener je Ćavi, a legendarnog vezistu Barselone svrstao je i u najbolji tim svih vremena, koji je sastavio od igrača koji su bili ili su i dalje stanovnici Kamp Noua i jednog “uljeza”: Mark-Andre Ter Štegen - Dani Alves, Đerar Pike, Erik Garsija, Đordi Alba - Serhio Buskets, Ćavi, Ronaldinjo - Inijesta, Mesi - Kristijano Ronaldo.


tagovi

PedriBarselonaReal MadridEl KlasikoLiga EvropeGalatasaraj

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara