Pelceri Partizanovih uspeha u okršaju podno Rudnika

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.02.21. | 11:16

Dvojac perspektivnih fudbalskih stratega u prvom planu pred derbi 24. kola Superlige

Pelcer jednog od najuspešnijih perioda Partizana u prethodnim decenijama, tadašnji fudbaleri, a danas stratezi u superligašima, Žarko Lazetić i Mladen Krstajić doneli su sa sobom u aktuelne sredine - Gornji Milanovac i Bačku Topolu.

Čuvena serija od šest vezanih šampionskih kruna crno-belih, od sezone 2007/08 do 2012/13, počela je sa generacijom današnjeg trenera Metalca, a nastavila se povratničkim mandatom sadašnjeg stratega TSC. Napadač i defanzivac u pomenutom periodu ostavili su zapažen trag u Humskoj, ali im se putevi nisu ukrstili. Mimoilazili su se na crno-beloj strani Topčiderskog brda, iako su osim igračke uloge obavljali i trenersku, odnosno direktorsku. Konačno, prilika da se susretnu ukazala se u okviru 24. kola Superlige u derbiju zakazanom za 16 časova podno Rudnika.

Izabrane vesti

Dve fudbalske filozofije, usađene još u igračkim danima, shodno pozicijama, danas će se naći jedna naspram druge - Lazetićeva igra na gol više oslikana kroz niz utakmica sa makar jednim postignutim golom Metalca od početka drugog dela sezone, ili Krstajićeva nesavladiva odbrana, bedem koji nije kapitulirao od dolaska nekadašnjeg selektora na kormilo TSC. Kakav god bio krajnji epilog sudara klubova koji ove sezone predstavljaju osveženje na domaćoj sceni, jedno je sigurno - ljubitelje superligaškog nadmetanja očekuje meč za uživanje.

"Oba tima izgradila su prepoznatljiv stil i uveren sam da ćemo pokazati da srpski fudbal zaista ima šta da ponudi publici. Lazetić je dao lični pečat Metalcu, u mladi tim je implementirao ofanzivnu filozofiju i doneo rezultate. Igraju na gol više, žele da se nadigravaju i zaista su klub koji je od povratka u Superligu na pozitivan način privukao pažnju. Sa druge strane, mi smo klub koji u svakom susretu želi da pruži i izvuče maksimum pa nas bez dileme čeka odlična utakmica. Iz perpektive susreta dva bivša igrača Partizana jedino izvesno je da će u današnjem susretu moći da uživaju i partizanovci, kao i svi ostali gladaoci", rekao je Mladen Krstajić za MOZZART Sport.

Krstajićevi izabranici u četiri kola ostvarili su tri pobede i remi uspevši da 360 minuta sačuvaju mirnu mrežu. Odličan niz rezultata nadovezao se na jesenje igre i očuvao san o drugom uzastopnom izlasku u Evropu.

"Bio sam svestan po dolasku u TSC da cela Srbija gleda u mene. Posebna pažnja javnosti bila je usmerena na duel sa Vojvodinom, uspeli smo da pobedimo (1:0) kvalitetnog rivala i idealno otvorimo polusezonu. Usledili su nimalo laki dueli sa klubovima koje su mnogi okarakterisali kao već dobijene. Ipak, Rad, Zlatibor i Bačka dali su sve od sebe da nam otežaju posao. Uspeli smo da osvojimo deset bodova bez primljenog gola, a rezultati i impresivna defanziva došli su kao plod rada i ispunjenih zamisli koje su se nadovezale na sve što je sa klubom uradio moj pokojni prijatelj Zoltan Sabo. Imamo pred saobom pozitivan pritisak, ali on nas samo motiviše da damo sve od sebe. Prvenstvo ima 38 kola, 38 koraka od kojih pažnju usmeravamo samo na prvi naredni".

Novi u nizu testova, verovatno najteži nakon premijere protiv Vojvodine, Krstajića očekuje baš danas, a o gostima iz Bačke Topole i kolegi sa suparničke klupe, Žarko Lazetić govorio je biranim rečima.

"Imam veliko poštovanje prema Krstajiću. Obojica smo igrali u Partizanu, ali je Mladen bio reprezentativac, kapiten crno-belih i neprijatno mi je da se iz te perspektive poredim sa njim. Ipak, prošlost danas ostaje po strani. Predstoji nam duel klubova koji zaslužuju pažnju medija i koji su pozitivan primer na domaćoj sceni. TSC je godinu otvorio bez primljenog gola, ali mi imamo jasne ambicije, želimo da danas nametnemo svoj način igre. Poštujemo protivnika, poseduju kvalitet što poziva na oprez, mežđutim želimo da se nadmećemo, da ostvarimo što bolji rezultat", istakao je Lazetić.

Poput gostiju, i Metalac susret dočekuje uz pozitivnu atmosferu i pobedničko raspoloženje. Tim iz gornjeg Milanovca posle remija sa Radničkim (1:1), upisao je poraz od Mačve (1:2), a potom uhvatio pobednički ritam savladavši Spartak (3:0) i Proleter (2:1).

"U Šapcu smo neočekivano izgubili iako je to možda najbolja utakmica koju smo odigrali. Napravili smo deset stopostotnih šansi protiv Mačve. Znali smo da potom imamo u tri dana dve utakmice sa ekipama iz vrha, nisu nas poremetili ispušteni bodovi u gostima i odigrali smo na veoma visokom nivou. Imamo 13 igrača mlađih od 21 godine, takvo opredeljenje nekoga može da uplaši, ali je nama dalo elan. Formirali smo odličnu grupu, pridajući posebnu pažnju karakternim crtama svakog igrača, trudimo se da ih podržimo, da osete da je klub iz njih. Za uspehe nema tajnog recepta, sve se svodi na poverenje, rad i posvećenost", istakao je Lazetić.

SUPERLIGA - 24. KOLO

Petak

Inđija - Partizan 0:6 (0:3)

/Natho 7 pen, L. Marković 41, Jojić 45+2, Asano 50, Jović 79, Vujačić 90/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Čović 53/

Subota

14.00: (1,75) Novi Pazar (3,50) Mačva (5,10)

14.00: (5,50) OFK Bačka (3,80) Čukarički (1,65)

14.00: (2,30) Radnički (3,10) Spartak (3,35)

14.05: (1,95) Radnik (3,40) Javor (4,10)

16.05: (3,15) Metalac (3,05) TSC (2,45)

16.05: (2,65) Rad (3,05) Mladost (2,85)

16.05: (2,80) Zlatibor (3,05) Voždovac (2,70)

Nedelja

17.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Proleter (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaMetalac Gornji MilanovacŽarko LazetićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara