Hesus Trindade (AFP)
Hesus Trindade (AFP)

Penjarolova ludnica u nadoknadi: Dva gola i bomba sa preko 40 metara za overu plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 02:11

Hesus Trindade briljirao u sudijskoj nadoknadi, lišio Nasional mogućnosti da brani titulu i zakazao borbu za trofej sa Plaza Kolonijom

Kakva ludnica u Montevideu! Imao je Penjarol u sudijskoj nadoknadi protiv autsajdera Sud Amerike koji se seli u niži rang nezadovoljavajućih 1:1 početkom sudijske nadoknade, bilo mu je dovedeno u pitanje zvanje pobednika Klauzuzre, odnosno prvoplasiranog tima ukupne tabele, a onda se desio delirijum presvučen u žuto-crno. Ukazao se jednom od najtrofejnijih klubova Južne Amerike Hesus Trinidade i pogocima u četvrtom i devetom minutu nadoknade lansirao Alvinegrose u plej-of na megdan Plaza Koloniji, a istovremeno rastužio ekipu Nasionala koja je prethodne dve godine podizala pehar namenjen šampionu Urugvaja - 3:1.

Propozicije urugvajske elite kažu da u polufinalu plej-ofa treba da igraju pobednici Aperture i Klauzure, a da boljeg iz tog okršaja u finalu čeka prvoplasirani sa zbirne tabele. U trenucima dok je u poslednjem, 15. kolu, na stadionu Kampeon del Siglo bilo 1:1 između Penjarola i Sud Amerike, na toj poziciji sladio se Nasional, međutim, mogućnost da brani trofej, oduzeo mu je čovek koji jako retko postiže golove.

Izabrane vesti

Od dolaska u Montevideo 2018. godine Trinidade je odigrao 119 utakmica i postigo samo tri gola za Penjarol. Na 120. je dva puta bio strelaca. Prvo je raspalio više desetina hiljada navijača golom za 2:1, da bi u devetom minutu nadoknade doveo atmosferu do tačke klljučanja. Bomba sa preko 40 metara završila je iza leđa Gonzalesa, a njegovih nezaboravnih nekoliko minuta učinili su pobedu Nasionala protiv River plejta beznačajnom.

Primakao se Nasional u poslednjoj deceniji najtrofejnijem klubu u državi (50 titula), na dva pehara zaostatka, ali će Penjarol protiv Plaza Kolonije imati priliku da se pobegne na pristojniju razdaljinu i da se okiti prvim šampionskim naslovom od 2018. godine.

Uz Penjarol, mesto u grupnoj fazi Libertadoresa obezbedio je i Nasional, dok će kroz kvalifikacije moći da je dosegnu Plaza Kolonija i Montevideo siti Torke.


tagovi

Penjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara