Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Pereiri se smeši Souzina sudbina: Novi krah užasnog Flamenga, golčina Rodrigeza za muk na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 00:59

Brazil, šampionat Gaučo: Vasko pobedio u derbiju Rija šampiona Južne Amerike sa 1:0 golom urugvajskog defanzivca na startu drugog poluvremena

Da li se Vitoru Pereiri smeši sudbina zemljaka Paula Souze? Poznato je da u Flamengu baš i nemaju strpljenja za trenere. Retko koji stručnjak sastavi celu sezonu. Izuzetak je bio Žorž Žezus pre četiri godine. Na startu prošle sezone, nekadašnji selektor Poljske je izdržao za kormilom tek nekoliko meseci. Dorivalu Žunioru nije pomogla ni kruna u Kopa Libertadoresu da preživi na klupi.

Pereira je stigao iz Korintijansa krajem prošle godine, ali Flamengo užasno igra na startu nove sezone. Izgubio je oba meča za trofej, Superkup Brazila od Palmeirasa i Rekopa Sudamerikanu (Superkup Južne Amerike) od ekvadorskog Independijete del Valjea, a novi krah je doživeo u velikog derbiju Rija od Vaska da Game na Marakani – 0:1.

Izabrane vesti

Doduše, ostali si crveno-crni na prvom mestu u šampionatu Karioka, ali pred poslednje kolo imaju samo bod više od Fluminensea, pa će njihov međusobni dvoboj u četvrtak na Marakani da odluči o pol-poziciji pred plej-of. Vasko, Volta Redonda i Botafgo bore se za preostala dva mesta u borbi za titulu. Krunu od prošle sezone brani Fluminense.

Imao je domaćin terensku inicijativu, ali su gosti bili opasniji, a remek delo Urugvajca Pumite Rodrigeza u 49. minutu je rešilo pitanje pobednika. Defanzivac Mopreplovaca jednu odbijenu loptu je zahvatio desnom nogom sa 30 metara i matirao golmana domaćina. Lopta mu je žarkonski “sela”, imala je neobičnu putanju, neodbranjivu po Santosa.

Gosti su mogli i ubedljivije da slave, ali Pedro Raul nije iskoristio jedanaesterac u 72. minutu. Pročitao ga je Santos, dao samopouzdanje sigračima, ali rezultat se nije menjao do kraja. Tri boda ide komšijama. Vasko, povratnik u najbolju ligu brazilskog fudbala, napravio je veliki korak ka plej-ofu.

Uspavane zvezde Flamenga, Gabrijel Barbosa Gabigol, De Arasketa, Žerson i ostali nisu u formi, pa je jasno da će Pereira imati težak posao na klupi velikana, šampiona Južne Amerike, pred borbu za titulu u lokalnom šampionatu kao i novom šampionatu Serije A koje startuje početkom aprila.

BRAZIL – ŠAMPIONAT KARIOKA – 10. KOLO

Petak

Portugeza – Oudaks 1:1 (0:0)

/Emerson Karioka 88 – Tomaz 52/

Subota

Maduereira – Volta Redonda 0:6 (0:3)

/Lele 1, 54, 64, Naninjo 21, Bara 32, Silva 76/

Bangu – Fluuminense 0:5 (0:2)

/Ganso 10, Kano 24, 77, Arijas 62, Maroni 90+2/

Boavista – Nova Iguasu 1:0 (0:0)

/Pablo 90+4pen/

Nedelja

Resende – Botafogo 0:2 (0:1)

/Karlos Alberto 45+3, Nasimento 49/

Flamengo – Vasko 0:1 (0:0)

/Pumita Rodrigez 49/



tagovi

FlamengoVasko da GamaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara