Katai i Pešić (MN Press)
Katai i Pešić (MN Press)

Pešić: Nadam se da ću dati gol i Monaku; Katai i Milunović: U Kneževinu po prolaz

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 00:09

Posle trijumfa nad Trabzonom, fudbalerima Crvene zvezde poraslo samopouzdanje pred finanli okršaj grupne faze Lige Evrope

Veliku pobedu ostavrili su fudbaleri Crvene zvezde u 5. kolu Lige Evrope protiv Trabzona. Pobedu koja im uz tri boda u Kneževini za nedelju dana garantuje evropsko proleće. Monako je po imenima ubedljivo najzvučnije ime u grupi, ali sa večerašnjom predstavom na Stadionu Rajko Mitić samopouzdanje crveno-belih dobrano je poraslo. Otuda i veliki optimizam u izjavama izabranika Miloša Milojevića.

Izabrane vesti

"Izuzetno težak meč u kom smo poslednji atom snage ostavili na terenu... Vidim iscrpljena lica kod saigrača, ali kada osvojiš tri boda sve je lakše i sve se zaboravlja. Ovo je poslednja evropska utakmica u ovoj kalendarskoj godini na našem stadionu i izuzetno sam srećan što smo pobedili. Idemo u Monako po prolaz", rekao je Nemanja Milunović i odmah nastavio: "Timska igra je donela pobedu, a ekipa uvek izbaci pojedince kao što je to danas slučaj sa Katiajem i Pešićem. Oni su postigli golove, ali cela ekipa radi za to, videli ste reakciju svih kod prvog gola, a kod drugog, odličan prodor Bukarija. Timski duh krasi našu svlačionicu i uprkos tome što smo bili u krizi, izašli smo iz nje i iz meča u meč pokazujemo naše kvalitete. Uvek smo tu jedan za drugog, tako da je ovo definitivno timska pobeda."

U osvajanje celog plena u Kneževini veruje i stralac prvog gola na večerašnjem duelu, Aleksandar Katai.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu, osvojili nova tri boda i sada stanje na tabeli deluje bolje. Utisak je da smo svi jednaki i da svako sa svakim može da igra. Ništa još uvek nije gotovo, očekuje nas utakmica protiv Monaka u kojoj želimo da ostvarimo dobar rezultat i da prezimimo u Evropi", rekao je jedan od najboljih pojedinaca pobede nad truskim šampionom.

Ogromno samopuzdanje poslednjih nedelja pokazuje i Aleksandar Pešić, koji kako se čini ne planira da prekida golgetersku seriju u kojoj se nalazi.

"Bio sam strpljiv i znao da moram da sačekam tu jednu šansu. Znao sam da će ona doći i kada se to desilo, reagovao sam najbolje što umem. Sjajna akcija mojih saigrača, a ja sam se našao na pravom mestu i krunisao je golom. Nadam se da ću postići gol i protiv Monaka. Kada ekipa igra dobro, napadaču je sve lakše i ima mnogo više samopouzdanja. Sada se okrećemo Kolubari, ali ne bežimo ni od Evrope. Znali smo da nam ova pobeda donosi mnogo toga, ali ima još da se igra. Spremamo se za svaku narednu utakmicu, teška gostovanja su pred nama", zaključio je Pešić.





tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar KataiNemanja MilunovićAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara