Pešić: Sa Dominikancima kao da je finale Mundobasketa; Oni su namazani svim bojama, mi ponekad naivni...

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 12:38

“Nije strašno što smo izgubili sa dva razlike, ali je velika šteta što nismo iskoristili momentum da dobijemo večeras“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Sve što nije trebalo da se dogodi – desilo se. Srbija imala +16 na polovini treće četvrtine i sve preduslove da ostvari veliku pobedu nad Italijom čime bi overila četvrtfinale i napravila veliki korak ka prvom mestu. Ovako, sada moramo da dobijemo Dominikansku Republiku ako hoćemo dalje, a biće to ujedno i utakmica za prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić istakao je da poslednja utakmica druge faze mora da se dobije, a Italija je ponovo važna lekcija za nas.

“Igrali smo tešku utakmicu protiv tima kakav je Italija. Bilo je mnogo uspona i padova, nismo kontrolisali našu igru, pogotovo u trenutku kada smo imali dobar rezultat i ritam. Kao i uvek, moramo da pobedimo, sada moramo da dobijemo Dominikansku Republiku. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i odigramo tu utakmicu, da se regenerišemo psihički i fizički“, rekao je Pešić i dodao:

“Moramo da analiziramo i šta sve treba da popravimo iz ovog meča, kako bismo bili najbolji protiv Dominikanske Republike“.

Najvažnije od svega je da i dalje sve držimo u svojim rukama...

“Utakmica sa Italijom je bila važna iz mnogo razloga, ali dobro je što i dalje odlučujemo sami o svojoj sudbini. Nije strašno što smo izgubili sa dva razlike, ali je velika šteta što nismo iskoristili momentum da dobijemo večeras. Teško je igrati protiv Italije, zbog iskustva, brzine i čvrstine, dugo igraju zajedno. To su i pokazali. Mi svakako moramo da dobijemo Dominikansku Republiku, ako želimo u četvrtfinale. Dobra je situacija da imamo vremena, za razliku od ove utakmice, gde nismo imali dosta prostora za oporavak. Sada će biti skoro 48 sati“.

Najvažnija poruka sa konferencije glasi:

“Sa Dominikanskom Republikom ulazimo kao da je finale Svetskog kupa“.

Nikola Jović je u trećoj četvrtini prilikom postavljanja bloka dobio jak udarac u koleno...

“Zasad je dobro, mišići su to i telo je toplo. Videćemo sutra kako sve to izgleda. Biće pod terapijama koliko je to potrebno. Nadam se da ništa nije opasno, ali dobio je jak udarac. Takvi udarcu su... Oni su namazani svim bojama, mi smo ponekad naivni... Nadam se da će Nikola biti dobro“.

Bogdan Bogdanović je posle utakmice kapitenski preuzeo odgovornost i rekao da je “previše šutirao“.

“Vi znate Bogdana, da je emotivan, da oseća veliku odgovornost, ne samo zato što je kapiten, već i najbolji igrač. Želeo je najbolje svima nama. On je iskusan, naučiće iz ovoga kako da rešava na drugi način situacije na terenu. Sve ovo je sada prošlost, svi moramo da se okrenemo Dominikanskoj Republici. Ovo se završilo večeras“.

Jedan od najboljih igrača Srbije danas Ognjen Dobrić ocenio je da smo pravili previše grešaka na oba kraja terena i tako izgubili momentum.

“Znali smo da će biti teška utakmica, imali smo dobrih momenata, pogotovo u trećoj četvrtini, ali izgubili smo momentum. Oni su uspeli da vrate vođstvo, napravili smo mnogo grešaka, dozvolili smo im previše lakih poena i glupih grešaka u napadu. To nas je koštalo boljeg rezultata“.

Još malo o razlozima poraza...

“Bili su u boljem fokusu od nas. Mi smo imali dobar momenat, ali nismo nastavili istim ritmom. Oni su igrali čvršće, pametnije i iskoristili su svoje kvalitete da nas dobije. Mi smo grešili, pali smo kada su izjednačili. Na kraju smo uspeli da se izborimo za neizvesnu završnicu, ali nismo imali dovoljno snage da opet okrenemo“.

Duel sa Dominikanskom Republikom je u nedelju od 14 časova.



tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara