PET NA PET – Dragan Petrović Pele: Rado se prisetim trojke Saše Đorđevića i Partizanove titule, ali volim i godinu kada je Crvena zvezada postala prvak Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 08:56

Naš sjajni glumac podvlači da poslednja decenija prošlog veka za Srbiju i naš narod nije bila jednostavna, pa od scenskih događaja izdvoja snimanje filma “Lepa sela lepo gore” !

Srpski je glumac i redovni profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je u prvoj klasi profesora Vladimira Jevtovića, zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem, Vesnom Trivalić, Srđanom Todorovićem, Slobodanom Ninkovićem, Mirjanom Joković i Vesnom Stanojević.

Dobitnik je velikog braja nagrada za ostvarenja u pozorištu, na filmu i televizijskim serijama. Evo samo nekih: Statueta Ćuran za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu doktora Vase u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”, nagrada “Zoranov brk” za najboljeg glumca, za ulogu Veselog u predstavi “Život u tesnim cipelama”, Gran pri za najbolji partnerski odnos sa Natašom Ninković u predstavi “U lovu na bubašvabe”, Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi…Velika povelja za mušku ulogu u filmu Gorana Markovića Kordon 2003 godine. Neka od poslednjih uloga koje je radio i koje priprema su u filmu “Ime naroda”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Princ Rastko Srpski”…

Izabrane vesti

Oženjen je glumicom Olgom Odanović, sa kojom ima dvoje dece.

Uskoro će Dragan Petrović Pele učestvovati u Mozzartovom "Humanitarnom tiketu u podne", a iz današnjih odgovora saznaćete da naš fenomenalni glumac obožava sport.

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

“Trenirao sam ragbi u Partizanu, ali zaista kratko, taman toliko da i nije vredno pomena. Zapravo, to sam tek kasnije otkrtio, mene je samo tračanje interesovalo. I dan danas, nisam prestao da trčim”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima i koga ste voleli, iz sveta glume?

“Svakako Moka Slavnić, Dragan Kićanović, Duci Simonović, Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac, Sale Đorđević, Dule Savić, Bobek, Moca Vukotić, Dragan Mance, Hasanagić...I mnogi, mnogi drugi. A iz sveta glume, dragi i bliski su mi svi moji vaspitači, kolege i koleginice od kojih sam kontinuirano učio i još uvek učim”. 

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i Vaša uloga koja vam je posebno draga?

“Partizan! Od glumačkih uloga je Laza iz Lepih sela”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života? Događaj iz kulture, neka premijera, film, serija…

“Istanbul, godina 1992. Saša Đorđević pogađa trojku i Partizan osvaja Kup evropskih šampiona. Naravno, godinu dana ranije 1991.godina i FK Crvena zvezda postaje prvak Evrope.Tih godina, u toj dekadi, koje za Srbiju i naš narod nisu bile ni malo jednostavne od scenskih događaja bih izdvojio snimanje filma “Lepa sela lepo gore” i premijeru istog”.

5 Životni ili sportski moto?

“POŽURI POLAKO”!

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Lige šampiona, PSŽ – MANČESTER SITI. Parižani su u seriji od tri pobede. Građani su dobili Aston Vilu i Totenhem. Domaći u duel ulaze oslabljeni, ali se oba tima nadaju finalu. Statistika je na strani Sitija, 0:2:1.

“Probajte GG uz tri plus”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara