"Milenko Pavlov"
"Milenko Pavlov"

PET NA PET – Milenko Pavlov: Kome srce da ne zaigra od Džajinog driblinga!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.12.17. | 09:03

Početak Mundijala u Rusiji za glumca je najvažniji datum nastupajuće sportske godine!

Milenko Pavlov

U MOZZARTOVOJ rubrici „Pet na pet“, danas kao gosta imamo glumca Milenka Pavlova. Rođen je u Srpskoj Crnji, a glumom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi. Glumu je mnogo voleo, tako da nije slučajno što se obreo na vratima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu tražeći svoje mesto. Ukazali  su mu poverenje, primljen je na fakultet koji je uspešno diplomirao i danas je jedan od naših poznatijih glumaca. Prvi put je debitovao u filmu Sinovi iz 1975. godine. Potom je glumio u serijama Pripovedanje, Osma ofanziva, Poslednji čin, Zeleni kabare, Doktorka na selu, Banjica, Smešne i druge priče, Bolji život, Vuk Karadžić, Srećni ljudi, Kraj dinastije Obrenović, Bela lađa....

Izabrane vesti

Danas ga gledamo u seriji „Psi laju, vetar nosi“. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Nagrađivan je na Festivalu balkanske komedije, 2008. godine. Iste godine je dobio i nagradu „Radoje Domanović“. Nagradu „Zlatni vitez“ dobio je 2009. godine, kao i Nagradu za najbolju monodramu. Da li se i koliko bavio sportom i da li mu je  sport značio u životu saznaćemo uprvo sada, iz naših Pet na pet pitanja.

1.Da li ste trenirali neki sport i koji?
“U zakupljenim halama i balonima više od 20 godina sam igrao fudbal. To sam upražnjavao najmanje dva puta sedmično, a sve zbog kondicije koja je neophodna za moju profesiju. Uglavnom sam igrao sa novinarima 'Ježa'. Tu su bili Prele, Vanja Bulić i ostali. Bio sam član ekipe Zavoda za transfuziju krvi. Igrali smo muški, bilo je i oštrih faulova, ali se sve zaboravljalo na druženjima koja su uvek usledila posle utakmice”.

2. Ko je bio vaš sportski uzor?
“Pre svih Dragan Džajić. Džaja je bio jedan jedini kome smo se svi divili. Naravno, obožavao sam i sjajnog golgetera Mocu Vukotića. Kasnije je došao Dule Savić, ali je  Džaja bio pravi genije. Generacija mog oca obožavala je Dragoslava Šekularca. Tad sam bio dete, ali se sećam njegovih driblinga kad utakmica 'stane' i svi posmatraju Šekijev šou. Takav fudbal se više ne igra”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Navijam za sve naše klubove koji naprave dobar rezultat u inostranstvu. Naklonjen sam prema klubovima za koje nastupaju naši igrači. Volim Mančester zbog Matića, navijao sam za Čelsi zbog Baneta. Jednostavno volim sve naše dobre fudbalere. Naravno‚ pratim i srpske košarkaše, tenisere i ostale sportiste, jer oni predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način”.

4. Sportski događaj koji pamtite i koji će Vam ostati u sećanju celog života?
“Fudbaleri Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Jedva čekam da krene Mundijal. Voleo bih da znam koga će selektor odabrati, jer smo kao narod poznati da volimo da sastavljamo timove. Uvek ću se sećati Svetskog prvenstva u Minhenu, 1974. godine. Igrala je reprezentacija stare Jugoslavije, odigrali smo nerešeno protiv Brazila, pa smo deklasrali Zair sa 9:0. Potom smo morali da pobedimo domaćina, Nemačku, ali koliko me sećanje služi, politika je umešala prste i Tito je prodao pobedu Nemcima. To su bile čaršijske priče, ali je kod mene ostao veliki žal što nismo prošli dalje”.

5. Životni i sportski moto?
“Držim se devize 'U zdravom telu, zdrav duh“' i moja preporuka glasi: 'Kad se loše osećate, upražnjavajte fizičku aktivnost jer će vam ona pomoći i na mentalnom planu.'"

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel iz Italije, LACIO – FJORENTINA?
“Rizikujte sa UG 4+”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 1007 ITA K Lazio - Fiorentina ug 4+ 2,40

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com
(Foto: Printscreen)


tagovi

Dragan Džajić Džaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara