Fudbaleri Flamenga slave sa navijačima ubedljivu pobede na Marakani (©Reuters)
Fudbaleri Flamenga slave sa navijačima ubedljivu pobede na Marakani (©Reuters)

Petarda Flamenga, demoliran Skolarijev Atletiko, da li je kasno za poteru za Palmeirasom? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 02:07

Brazilska Serija A: Tim iz Rija se probio na drugo mesto posle pobede na Marakani protiv Paranaensea sa 5:0. Fluminense pao u Porto Alegreu - 0:3

Ostalo je još 16 kola do kraja Brazileiraa, ali čini se da smo sve bliži nasledniku Atletiko Mineira na tronu u zemlji fudbala. Palmeiras gazi, nezadrživo grabi ka jedinoj kruni koja nedostaje Portugalcu Abelu Fereiri koji je preporodio velikana iz Sao Paula.

Posle poraza Fluminensea u Porto Alegreu od Internasionala (0:3), prvi pratilac Verdaa je Flamengo. Velikan iz Rio de Žaneira igra sjajno pod komandom Dorivala Žuniora koji je zamenio Portugalca Paula Souzu. Razbijen je Atletiko Paranaense na Marakani sa čak 5:0 u derbiju 22. kola Serije A, pa je sada Palmeiras na devet bodova zaostatka. Da li su se kasno probudili crveno-crni?

Izabrane vesti

Oba tima su prethodne nedelje izborila polufinale Kopa Libertadores. Flamengo je igrao u šarenom sastavu. Na klupi su ostali Urugvajac Đorđijan de Arakseta, reprezentativci Brazila, Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro, nije bilo od prvog minuta ni veterana, Davida Luiza i Artura Vidala, ali poslednjih nedelja i rezevista Flamenga igraju sjajno. Posle prvih 45 minuta odolevao je tim Luiza Felipea Skolarija, nije bilo golova, ali u nastavku kanonada domaćina i čak pet lopti u mreži golmana tima iz Kuritibe, Andersona.

Četvrtak, 02.30: (3,70) Atletiko PR (3,10) Flamengo (2.05)

Fabrisio Bruno je postigao pra dva gola na meču na asistenciju Marinja, nekadašnjeg najboljeg strelca Brazila kada je nosio drs Santosa, a mrežu tima iz Kuritibe su zatresli i Ajrton Lukas, Lazaro i Pedro u poslednjim trenecima meča. Prva dva gola defanzivac Bruno je postigao na identičan način, posle kornera i dobrog centaršuta Marinja, snažni štoper je bio najviši u skoku, za slavlje na punoj Marakani. I poslednja dva pogotka Flamenga pala su posle kronera. Očigledno su prekidi rak-rana Atletika.

Ova dva tima za tri dana opet će odmeriti snage, u revanšu četvrtfinalu Kupa Brazila u Kuritibi. U prvom meču na Marakani nije bilo golova. Flamengo i Atletiko Paranaense mogli bi da odmere snage i u finalu Kopa Libertadores. Tim iz Rija će za veliko finala da se bori sa Velezom, dok je Atletiko da izazove u dvomeču dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, Palmeiras.

Šampion Atletiko Mineiro je golom Kadleka Alana u poslednjim trenucima meča pobedio u gostima Koritibu sa 1:0 i pokazao da se oporavio od šokantne eliminacije na penala u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa od Palmeirasa.

Fluminense ima odličnu sezonu. Fernando Diniz je razmrdao tim s Marakane, koji je do ovog kola bio najveća pretnja po Palmeiras, ali je Fluzao poražen u Porto Alegreu – 0:3. Internasional se trgao posle fijaska i eliminacije na svom terenu od peruanskog Melgara u četvrtfinau Kopa Sudamerikane.

Bustos u prvom i Alesandre Alemao u nastavku slomili su otpor tima iz Rija, a konačnih 3:0 delo je Urugavjca Karlosa de Pene u trećem minutu sudijske nadioknade.

Fluzao je sada pao na četvrto mesto u Seriji A, sa 10 bodova manje od lidera Palmeirasa, dok će Internasional do kraja šampionata Brazila da se bori za poziciju u Kopa Libertadores naredne godine.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

BRAZIL 1 - 22. KOLO

Subota

Gojas - Avai 1:1 (0:1)

/Dada Belmonte 79 - Bisoli 45+1/

Korintijans - Palmeiras 0:1 (0:0)

/Roni 72/

Nedelja

Kujaba - Žuventud 1:0 (1:0)

/Andre 22/

Botafogo - Atletiko GO 0:0

Koritiba – Atletiko Mineiro 0:1 (0:0)

/Kardek Alan 90+4/

Seara - Forrtaleza 0:1 (0:1)

/Mojzes 18/

Flamengo – Atletiko Paraense 5:0 (0:0)

/Bruno 56, 59, Lukas 63, Lazaro 72, Pedro 90+3/

Sao Paulo – Bragantino 3:0 (1:0)

/Nestor 25, Kaljeri 59, Vinisijus 61/

Amerika Mineiro – Santos 1:0 (1:0)

/Pedrinjo 14/

Internasional – Fluminense 3:0 (1:0)

/Bustos 36, Alesanre Alemao 72, De Pena 90+3/



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1BrazileiraoFlamengoFluminenseAtletiko ParanensePalmeirasPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara