(Foto: Fudbalski savez Srbije)
(Foto: Fudbalski savez Srbije)

Petković: Da se odužim selektoru na terenu; Makarić: Da nastavim golgetersku seriju

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 16:09

Orlovi dobro raspoloženi pred Jamajku

Preko pola sveta stigli su reprezentativci Srbije u Japan gde ih čekaju dve prijateljske utakmice, najpre sa Jamajkom (7. jun), pa sa Japanom (11. jun).

Otputovala je na Daleki istok kombinovana selekcija, bez većine standardnih prvotimaca, pa će selektor Dragan Stojković pružiti šansu momcima koji su do sada imali manju minutažu, a biće i debitanata.

Izabrane vesti

U grupi onih koji su dobili poziv i za prethodnu akciju, a i sada su u sastavu je Marko Petković, desni bek TSC-a, koji je blistao pre neki dan na kontrolnoj utakmici protiv mlade reprezentacije, na kojoj je postigao dva gola (4:1).

Zaista mi prija Misterovo poverenje, voleo bih da mu se više zahvaljujem na terenu, nego pred kamerama. Nezvanična utakmica protiv naše mlade reprezentacije mi je bila dobra polazna tačka, nadam se da ću protiv Jamajke i Japana nastaviti u istom ritmu. Karijera mi je dovoljno duga da sam imao i uspona i padova. Definitivno je ova sezona u TSC-u jako dobra odskočna daska, rekao bih i lepa. Možda bude i prekretnica u mojoj karijeri“, rekao je Petković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Iako je put bio naporan, trajao je više od 20 sati, Petković je dodao da nastupi u dresu sa nacionalnim grbom ne priznaju umor i pospanost.

Čeka nas Jamajka, znamo koga predstavljamo, osećamo težinu grba koji nosimo na dresu. Imamo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa kvalitetima oba rivala, nikoga nećemo potceniti, uopšte ne sumnjam da ćemo obe utakmice odigrati maksimalno i da nećemo razočarati“, istakao je Petković.

Grupu debitanata predvodi Milan Makarić, prvi strelac Superlige i Radnika iz Surdulice. Na treninzima prethodnih dana čule su se samo pohvale od selektora Stojkovića na njegov račun.

Mogu slobodno da kažem da je za mene sezona iz snova. Misterov poziv je došao kao šlag na tortu, želeo bih da se zahvalim njemu, ali i svim ljudima koji su doprineli mom velikom uspehu u karijeri. Izuzetna je čast braniti boje svoje zemlje. Atmosfera je odlična, većinu momaka poznajem od ranije jer smo približni istih godina. Njihova podrška mi je od velikog značaja i brzo sam se uklopio“, naglasio je Makarić.

Sad kada je dobio poziv u državni tim, njegov najveći san je da postigne gol.

„Iskreno se nadam da ću golgetersku seriju nastaviti i u dresu reprezentacije. San svakog fudbalera je da zaigra za svoj nacionalni tim, a kada se to dogodi, naredni cilje je i da zatrese protivničku mrežu. Za mene neće biti veće radosti ukoliko uspem da se upišem u strelce na mečevima sa Jamajkom ili Japanom“, rekao je Milan Makarić.


tagovi

Marko PetkovićMilan Makarićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara