Petrić (© FK Partizan)
Petrić (© FK Partizan)

Petrić: Bili smo slabiji i primanju i predaji lopte, ne brine me organizacija igre

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 12:26

„Protiv Austrije sa potpuno drugačijom ekipom“, najavljuje strateg Parnog valjka

 (Od izveštača Mozzart Sporta iz Beleka)

Prva od dve provere Partizana u Beleku tokom ponedeljka nikako se ne sme i ne može smatrati lakšom, s obzirom da je Parni valjak, bez Bibarsa Natha i Rikarda Gomeša u timu, vodio žestoku bitku sa dobro organizovanim TSC-om iz Bačke Topole (1:1).

Izabrane vesti

Žarko Lazetić je dobro pripremio ekipu za okršaj sa crno-belima, zasluženo izbegao poraz golom Nikole Kuveljića u 59. minutu. Sa druge strane, Gordana Petrića ne zabrinjavaju nedostaci u igri njegove ekipe, koji se pre svega tiču organzacije kad na terenu nema Natha, već deluje prilično uveren da će stvari doći na svoje mesto onda kada budu usledili takmičarski mečevi.

„Ne, ne brine me, to je potpuno druga priča. TSC već godinu dana igra jedan sistem i to dosta dobro. Mi smo pokušali da napravimo balans dve ekipe, biće još teže popodne protiv Austrije. Videćemo kako ćemo to da hendlujemo, jer izbor igrača, ako gledate prvih deset, ne bi bio takav. Popodne igramo sa potpuno drugačijom ekipom, a možda će nas čekati još teža utakmica nego što je bila ova. Imamo dve 27. januara, prvo napornu protiv danskog Horsensa, a onda i protiv moskovskog CSKA“, rekao je Petrić posle meča sa TSC-om.

Rezultat u pripremnim susretima za Partizanov stručni štab nema nikakav značaj. Tako će biti do kraja boravka u Beleku.

„Nebitan mi je rezultat. Isto to sam rekao i kad je bila prva utakmica, isto tako je i sad. Bitno mi je da su momci istrčali, u nekim taktičkim stvarima su bili slabi, a da li je to u ovom trenutku razumljivo i podnošljivo, to najbolje igrači mogu da kažu. Verovatno su im teške noge, ali Bože moj, zato smo došli i ovde da se pripremamo. Mi smo specifična ekipa koja u jednom danu igra dve teške utakmice. To ćemo uraditi i 27. januara. Ovaj sastav je istrčao i odradio onako kako smo možda i zamislili, i važno je da su igrači utakmicu završili bez nekih povreda“.

Slobodan Urošević je uspeo da postigne još bolji pogodak od onog novembarskog, kada je srušio istog protivnika u prvenstvenom okršaju u Bačkoj Topoli.

„Čaki je dao taj gol u prvenstvu, dao je sad. Ima lepu levu nogu. Meni je delovalo da će da šutne oko živog zida, ali je on šutnuo u suprotan ugao. Malo igrača je na takav način, šutem u suprotan ugao postizalo takve golove“.

Ova nedelja će poslužiti za spuštanje ritma, pa bi 27. januara trebalo očekivati mnogo bolji Partizan nego u današnjim mečevima, s obzirom da su posledice od jakih treninga još prisutne.

„Videli ste da smo u tehničkim stvarima, primanje i predaja lopte, bili malo slabiji. Žalili su se pre dan-dva da su im lože upaljene, ne da su povređeni, već od napora, što je normalni signalni znak u ovom delu priprema“, dodao je Petrić.

Partizan utakmicu sa Austrijom iz Beča igra od 15.30, uz direktan prenos na TV Arena Premium 1.



tagovi

Gordan PetrićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara