Stojković i Krstajić (©MN Press)
Stojković i Krstajić (©MN Press)

Piksi pred duel sa Krstajićem: Sutra sportski neprijatelji, posle toga prijatelji... Možda krenemo sa dva napadača

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 17:17

"Nema potcenjivanja Bugarske", oprezan je selektor Dragan Stojković

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Razgrada)

 U vanrednim okolnostima situacija – redovna. Makar kad je kadar u pitanju, selektora Dragana Stojkovića (više) ne boli glava. Osim petorice odavno odsutnih (Mitrović, Vlahović, Jović, Terzić, Veljković) dodatnih nevolja pred susret u Razgradu nema.

Izabrane vesti

Ima samo nedoumica ili takvih želi da ih predstavi, kad je reč o tome ko će početi duel sa Bugarskom. Javnost je posle kontrolnog meča u Beču bila sigurna da će prvi ibor biti Dejan Joveljić, međutim, Piksi je ostavio mogućnost da, kao protiv Litvanije, na startu kvalifikacija, zaigra sa dvojicom centarforova.

"U odsustvu naših najboljih napadača moramo da pronađemo rešenje i mi ćemo ga pronaći. To je moj posao", samouvereno je delovao strateg državnog tima pred treće kolo kvalifikacija.

"Jovanović ili Joveljić, jedan od njih će početi. A možda i obojica“.

Kad je reč o ostatku ekipe...

"Bogu hvala, nema više problem. A nema ni nikakvih novina. Svi momci su na dispoziciji. U dobrom smo raspoloženju stigli u Razgrad, igraćemo na lepom stadionu i kvalitetnom terenu. Igraće tim za koji smatram da može dobro da se pokaže".

I to naspram protivnika kome baš i ne ide dosad, jer su Bugari u prva tri kola razočarali. Nisu uspeli da dobiju čak ni autsajdera grupe, Litvaniju.

"Nema potcenjivanja Bugarske! Naprotiv. Postoji veliko poštovanje prema mladoj ekipi, željnoj dokazivanja, moramo da budemo obazrivi i tako ćemo se ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih pojedinaca, poput Despodova, Čočeva, Ilijeva, Gruljeva... Imaće problem onaj ko ih potceni".

Meč na stadionu Ludogoreca imaće posebnu emotivnu notu, jer će na klupama sedeti nekadašnji saigrači iz naše reprezentacije, Dragan Stojković i Mladen Krstajić.

"Prvi put mi se tako nešto dešava. Krstajić je moj veliki prijatelj i dobar trener, naravno da ima problem, jer nije dobro startovao, ali će sigurno učiniti sve da dođe do bodova. Zato ćemo biti oprezni i fokusirani na nas. Sutra smo sportski neprijatelji, posle meča i dalje veliki prijatelji".

Biće interesantno videti kakav će sastav poslati na teren Krstajić, koji čak zbunjuje i ovdašnje novinare čestim rotacijama i menjanjem stila.

"Moj prvi zadatak je da spremim selekcijku Srbije najbolje što mogu. Vrlo sam koncentrisan na taj deo posla. Šta radi drugi trener nije moj posao, već predstalvja samo informaciju. Kao trener znam čime protivnik raspolaže, moram igrače sa tim da upoznam, zato smo uradili video analizu i preneo sam momcma šta može da ih očekuje bez obzira hoće li rival rotirati ili ne".

Epilog mečeva minulog vikenda u kome nije bilo pobednika na susretima Crna Gora - Mađarska i Litvanija – Bugarska ostavio je Orlove na čelu tabele. Tu žele i da ostanu.

"Pre nego što su krenule kvalifikacije smo rekli da nam je svaka utakmica finale. Prva dva finala smo rešili u svoju korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se videti šta su naše prednosti, a šta mane. Trudićemo se da stil Srbije bude dominantan i da nam donese prednost. Želimo da nastvimo sa dobrim rezultatima, zato smo došli u Razgrad. Da odigramo dobri i da pobedimo", u optimističnom tonu zaključio je selektor Stojković.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara