©Star Sport
©Star Sport

Piksi: Strah postoji, ali srce mi je puno; Ako ponovimo igru iz Mađarske, a ne damo gol, zapaliću sveću

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 14:42

“Bio sam jako tužan i razočaran iz jednog razloga – rezultata. Ali rekao sam im da sam bio jako ponosan zbog svega što smo pokazali...“

Vezanim porazima protiv Mađarske u Beogradu, pa mesec dana kasnije i u Budimpešti, fudbalska reprezentacija Srbije je sebe dovela u situaciju da strepi pred gostovanje Crne Gore na stadionu Rajko Mitić. G grupa bila je viđena za siguran i autoritativan let Orlova, a realnost je da nijedan ishod osim trijumfa nad Crnogorcima u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija, malo je reći, ne pogoduje izabranicima Dragana Stojkovića. Takav scenario oduzeo bi Srbiji šanse da sama odlučuje o svojoj sudbini, već bi zavisila od novembarskih mečeva Crne Gore.

Srbija u Budimpešti jeste u pojedinim momentima drugog poluvremena saterala Mađarsku u ćošak, ali nije pronašla drugi pogodak koji bi značio i daleko manje pritiska i straha pred sutrašnji, ključni meč sa Crnom Gorom.

Izabrane vesti

Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga. Time pokazujete poštovanje prema takmičenju. Naravno da nema preteranog straha, ali tu je vrsta obazrivosti. Potrošnje u Budimpešti je bilo, ali uživali smo u igri koju smo pokazali. Mi smo igrali kako smo želeli i kako smo se dogovorili, ali ne možete šetati i igrati utakmicu. Tada ste u podređenoj ulozi. Jučerašnji dan je bio dan sa jednim lakšim treningom, danas ćemo odraditi još jedan i regenerisaće se potrebna energija za sutra“, počeo je selektor Stojković izlaganje u Staroj Pazovi, pa nastavio:

“Što se tiče reakcije igrača posle utakmice. Bio sam jako tužan i razočaran iz jednog razloga – rezultata. Ali rekao sam im da sam bio jako ponosan zbog svega što smo pokazali. Mislim da niko ne sme da im zameri na angažovanosti, na stilu fudbala, autoritetu, stavu. Bila je to Srbija kakvu želim da gledam, vodim i treniram. Ne znam kao trener šta treba više da uradim. Jedino da im ugradim krila da lete. Pomešane emocije. Nismo dobili ono što smo zaslužili. Nismo tražili ništa preko. Samo da materijalizujemo ono za šta smo se borili. Pokazali su sve što sam tražio od njih. Neverovatan nivo vere i borbenosti. Moje srce je sa te strane puno satisfakcije i sreće. Što se tiče promena, sigurno će ih biti. Želimo da i današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Večeras ćemo znati zdravstveni bilten i na miru ćemo doneti odluku. Potpuno miran i sa osmehom dočekujem ovu utakmicu. Nisu svi zdravi, ali ne mogu da vam kažem ništa precizno. Rešićemo probleme.“

Konstatacija novinara da situacija sa prodajom ulaznica nije baš sjajna, te pitanje oseća li i dalje podršku nacije, najblaže rečeno, iznenadila je Piksija.

“Da li osećam podršku, da li osećam podršku? Normalno je da narod bude uz vas. Želimo podršku i znamo svoje obaveze. Ne obazirem se na prodaju ulaznica”, rekao je selektor, a ubrzo je stigla informacija portparola FSS-a da prodaja teče vrlo dobro i da se sutra očekuje oko 25.000 gledalaca.

Kako stvari stoje, Dan D je pred reprezentacijom Srbije.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Ova u Budimpešti nije bila najvažnija. To igrači znaju. Mnogo ekipa ćete videti da su u istoj situaciji. Sutra igramo meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije. Da se pronađe rešenje da lopta završi u mreži protivnika. Da budemo nesrećni toliko da nas sportska Fortuna ne obiđe. Da se nastavi trend kao protiv Mađara, mora da se vrati nekad. Stil nećemo menjati. Verujemo u ono što radimo. Verujemo da možemo. Napravićemo šanse. Mora da se puca iz svih oružja. Pokazaćemo ceo arsenal na terenu. Mi hoćemo i želimo da pokažemo želju iz Budimpešte. Ako to uradimo, a ne damo gol, moraću negde da odem da se pomolim i da zapalim sveću. Nisam verovao šta neće da uđe u gol. Rekao sam da nisam pozvao fudbalere, već ratnike. U Budimpešti sam imao i fudbalere i ratnike. To mi treba i protiv Crne Gore. Mi ćemo zadržati potreban mir, potpuno smo opušteni. A onda kada utakmica bude krenula videćete reakciju”, zaključio je Stojković.



tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara