Eraković (Star sport)
Eraković (Star sport)

Piksijevi prekobrojni: Eraković bio na Mundijalu, a neće u Nemačkoj! Nema nikog iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 09:24

Među devetoricom koja su otpala nalaze se Zdjelar i Jan Karlo Simić, kao i Radonjić, koji se samoinicijatovno odrekao dresa reprezentacije

Devetorica precrtanih, ne i odbačenih. Samo što ih nećemo gledati na Evropskom prvenstvu, ali čim se turnir u Nemačkoj završi, kakve god rezultate na njemu Srbije postigla, krenuće novi reprezentativni ciklus, počev od Lige nacija i očekuje se da od jeseni Dragan Stojković Piksi vrati pod zastavu neke od momaka koje je izostavio sa konačnog spiska za EURO.

Kad je pre dve sedmice selektor objavio prošireni spisak, na kome je bilo 35 igrača, postalo je jasno da devetorica neće završiti na konačnom. Možda i tu ima iznenađenja, zavisi ko kako gleda, ali je suština da je glavnokomandujući Orlova odlučio da na završni turnir kontinentalnog takmičenja ne povede uglavnom momke iz Mozzart Bet Superlige Srbije, iako su čak trojica završila na konačnom spisku (Uroš Spajić, Nemanja Stojić i Srđan Mijailović).

Izabrane vesti

Srbija prolazi grupu na EP, kvota 1,60

Među onima koji nisu na spisku nalazi se Aleksandar Jovanović iako iza sebe ima blistavu sezonu među stativama Partizanovog gola, Samed Baždar koji je u dresu crno-belih davao golove tokom proleća, Aleksandar Ćirković čiji je učinak za TSC premašio očekivanja, te Matija Gluščević i Mihailo Ivanović, iako su im uloge bile zapažene u pohodima kragujevačkog Radničkog i Vojvodine ka međunarodnoj sceni.

To je što se tiče našeg prvenstva. Piksi je od „stranaca“ rešio da na put ne povede Strahinju Erakovića, iako je na Mundijalu bio jedini predstvanik Mozzart Bet Superlige. Tačno je da je odbranio titulu sa Zenitom, ali cela sezona kluba iz Sankt Peterburga je bila turbulentna. Nema ni još jednog fudbalera iz ruskog prvenstva, iako je Saša Zdjelar bio tu u martovskom ciklusu da se vidi koliko može da pomogne u budućnosti. Otpao je i štoper Milana Jan Karlo Simić, međutim, njega je ograničila skromna minutaža u Seriji A, dok je Nemanja Radonjić samoinicijativno odlučio da ne bude deo državnog tima dok je na klupi Dragan Stojković.


 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiEURO 2024euroAleksandar JovanovićStrahinja ErakovićJan Karlo SimićSaša ZdjelarSamed BaždarMatija GluščevićAleksandar ĆirkovićMihailo IvanovićOrloviNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara