Pini Zahavi (@AFP)
Pini Zahavi (@AFP)

Pini Zahavi u radnoj poseti Barseloni, teme Hansi Flik i Dani Rodrigez

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 10:52

Superagent u 81. godini potegao put iz Londona u Barselonu kako bi se sastao sa starim prijateljem Đoanom Laportom

U loži katalonskog Monžuika tokom subotnje utakmice Barselona - Hetafe (4:0) primećen je poznati menadžer Pini Zahavi, što je privuklo pažnju španskih novinara. Nije tajna da je Izraelac dugogodišnji prijatelj sa prvim čovekom Barselone Đoanom Laportom i da su u prošlosti njih dvojica imali dobru saradnju. Jedan od poslednjih primera je transfer Roberta Levandovskog.

Povod 80-godišnjeg Zahavija da potegne put iz Londonda, gde živi, u Barselonu nije samo sunčano vreme i druženje sa starim poznanikom, već ima i poslovni karakter. Naime, čuveni menadžer nedavno je počeo da zastupa nemačkog trenera Hans-Ditera Flika, koji se od najave Ćavijevog odlaska iz Barselone, ali i Tuhelovog iz Bajern Minhena, dovodi u vezu sa oba kluba.

Izabrane vesti

Flik je od septembra prošle godine bez angažmana, nakon što se rastao sa Fudbalskim savezom Nemačke, a svestan da mu je u modernom fudbalu za ozbiljan ugovor neophodan i jak menadžer, pre nekoliko dana rešio je da, pored dugogodišnjeg advokata kojeg je dosad imao uz sebe, angažuje i Zahavija. Po pisanju Mundo deportiva, Izraleac je upravo zbog Nemca nekoliko dana proveo u Barseloni, kako bi mu pripremio teren za razgovor sa Laportom.

Zanimljivo je da Zahavi istovremeno sarađuje i sa odlazećim trenerom Bajerna, Tomasom Tuhelom, za kog se pisalo da je preko posrednika takođe ponuđen Kataloncima, ali je navodno, od kada ga je Flik angažovao, u prvom planu Izraelca bivši selektor Nemačke i ideja da on sedne na klupu Barse. Pogotovo nakon Flikovog odbijanja da se vrati u Bajern umesto Tuhela kao prelazno rešenje do kraja sezone.

Kada je reč o Kataloncima, novi sportski direktor Deko najavio je da klub neće žuriti sa izborom trenera, jer ne žele da naprave grešku. Novi strateg planiran je kao deo dugoročnog projekta i zbog toga Deko neće ishitreno da odlučuje. Ipak, glavnu reč daće predsednik Laporta, a sve ide ka tome da njegov glas bude za Hansija Flika, kojeg je pokušao da dovede još pre tri godine, ali je Nemac tada odbio pa se Barselona okrenula Ćaviju.

Pored Hansija Flika, tema Zahavijevog i Laportinog sastančenja bio je i mladi fudbaler katalonskog kluba Dani Rodrigez. Reč je 18-godišnjem krilnom napadaču, čiji ugovor ističe na leto, ali Barselona ima opciju da ga produži na još dve godine. Problem je, međutim, što se momak iz San Sebastijana nećka oko ostanka zbog gužve na njegovoj poziciji u prvom timu Barselone.


tagovi

BarselonaPini ZahaviHansi FlikTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara