Hakan Čalhanoglu (©Reuters)
Hakan Čalhanoglu (©Reuters)

Pioli čuva svog miljenika, Čalhanoglu dobija novi ugovor i povišicu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 16:42

Turski reprezentativac igrama zaslužio produžetak saradnje

Dok je Stefana Piolija na klupi Milana, Hakan Čalhanoglu ne mora da brine! Mesecima traje neizvesnost oko statusa turskog reprezentativca, koji se nalazio negde između ostanka na San Siru i odlaska u inostranstvo, ali sve je manje dilema i Čalhanoglu će verovatno i dalje biti fudbaler Rosonera.

Italijom kruži vest da je Milan spremio novi ugovor za turskog ofanzivnog vezistu koji ne uključuje samo produžetak saradnje, već i razumnu povišicu godišnjih primanja. Čalhanoglu je ušao u poslednju godinu ugovora, a pošto Pioli ne želi da ga izgubi, nagovorio je upravu Milana da mu spremi novi ugovor kako bi se osigurao za budućnost. Prema slovu nove saradnje Čalhanoglu bi trebalo da ostane još tri godine na San Siru, uz platu od 3.000.000 evra neto po sezoni. Što je za 500.000 evra više od onoga što je dobijao dosad.

Izabrane vesti

Čalhanoglu se ozbiljno mučio u Milanu praktično sve do dolaska Stefana Piolija. On jep promenio sistem i uveo formaciju 4-2-3-1, gde je Čalhanoglua postavio iza napadača, što mu je savršeno odgovaralo da kkonačno eksplodira i pokaže zađto je pre tri godine plaćen preko 25.000.000 evra. Osim toga, Čalhanoglu baš tu ulogu igra i u turskoj reprezentaciji godinama unazad.

Turčin je u na ovosezonskoj premijeri postigao i namestio po jedan gol, doduše protiv Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa prošle sezone imao je jedanaest pogodaka i devet asistencija. 



tagovi

Hakan ČalhanogluLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara