Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli dovodi i Ibru: Svi idemo u Beograd! Volim Balkance, kažu ti u lice šta misle…

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 11:18

“Zvezda dominira prvenstvom… Svaka nam je utakmica važna”, kaže Milanov šef struke

Crvena zvezda i Liga Evrope? Ili Inter i Serija A? Šta je važnije Milanu i Stefanu Pioliju? Pitanje koje danima dominirana i u srpskoj i u italijanskoj sportskoj štampi. Ali Pioli uverava da ne pravi razliku: sve su utakmice važne.

Izabrane vesti

Ulazimo u period sezone u kome ćemo igrati mnogo utakmica. Sve su važne, počevši od sutrašnje. Biće ovo odlučujuće utakmice i u prvenstvu i u Ligi Evrope“, rekao je Pioli na konferenciji za novinare uoči meča.

Opšti je utisak da ne dolazi u pravom trenutku po Rosonere. Samo nekoliko dana nakon neočekivanog poraza od Specije. I tri dana pred gradski derbi sa Interom, jedan od ključnih mečeva u šampionskoj trci na “čizmi”.

Moramo da gledamo unapred, kao što smo uvek i radili. U sportu nije važno ono što si uradio, nego ono što ćeš da uradiš. Želimo dobar početak sutra, mada znamo da je ovo izazov koji će trajati 180 minuta i da igramo protiv tima koji dominira u svojoj ligi”.

A da li će Inter ipak biti u podsvesti igračima?

Želimo da sve naše snage budu usmerene na Ligu Evrope. Moramo da ostanemo skromni. Hajde da mislimo o sutrašnjem meču, biće vremena za pripremu meča sa Interom”.

Da je ipak već mislio o tome govore i spekulacije medija da su spremne i neke rotacije u timu. Recimo, Zlatan Ibrahimović bi prema tim najavama trebalo da odmori, prvi put bismo u Milanovih startnih 11 trebalo da vidimo Marija Mandžukića.

On je veliki profesionalac i dobro se uklopio. Naporno radi, na raspolaganju je, spreman je da igra. U svakom slučaju i Ibra putuje u Beograd. Svi idemo u Beograd”.

Idu dakle i Ibrahimović i Mario Mandžukić, a idu i Ante Rebić i Rade Krunić. Zna Pioli sve o balkanskom mentalitetu.

Volim igrače sa Balkana jer su vredni radnici. Jaki su, imaju jake ličnosti. Poštuju te, alit i i u lice kažu šta misle. Volim ljude koji to rade”.

O meču sa Crvenom zvezdom govorio je i Rade Krunić čiji ste intervju juče ekskluzivno mogli da čitate i na stranicama Mozzart Sporta.

Crvena zvezda je najjači tim Srbije. Dobar tim, sa bogatom istorijom. Kao dečak sam navijao za Zvezdu i biće lepo igrati na ‘Marakani’. Ali ja sam profesionalac, a mi smo puni samopouzdanja. Moramo da se iskupimo za poraz od Specije. Nije problem sam poraz, nego način na koji smo izgubili. Nije to bio pravi Milan”.

Krunić je inače ove sezone više igrao u Ligi Evrope nego u Seriji A.

Trudim se da iskoristim svoje šanse. Trudim se da uvek budem spreman. A šef odlučuje da li ću da igram ili ne. Moje je da budem spreman… Pride, i trener zna da je moja prirodna pozicija u vezi, ali u našem sistemu igre tu nema mesta, a mogu da se snalazim i kao plejmejker i kao krilo. Zavisi od utakmice. Naravno, trener odlučuje” .



tagovi

Stefano PioliRade Krunić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara