Stefano Pioli i Ruben Loftus Čik (Reuters)
Stefano Pioli i Ruben Loftus Čik (Reuters)

Pioli: Vidim Milinkovića Savića u Rubenu Loftus Čiku, daju nam pet odsto šanse da osvojimo LE

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 23:38

"Stavljaju Liverpul, Bajer Leverkuzen, Atalantu, Brajton i Benfiku ispred nas..."

Čovek koji je u decembru mesecu bio precrtan, čiji je otkaz već bio pripremljen, oživeo je Milan, a iz utakmice u utakmicu povećava sebi šanse za ostanak na San Siru. Stefano Pioli i njegovi izabranici pregazili su Ren u prvom meču plej-ofa za osminu finala Lige Evrope i sa 3:0 na severu Italije, najavili da će revanš u Bretanji predstavljati puku formalnost.

Ubedljiv trijmuf Rosonera pogocima u 32. i 47. minutu najavio je Ruben Loftus Čik, momak koji jula 2023. godine nije bio viđen kao kolosalno pojačanje. Zapravo, 28-godišnjak je delovao kao vrlo rizična kupovina od 18.400.000 evra, kod doprinosa koji može da ponudi italijanskom klubu stajao je veliki znak pitanja.

Izabrane vesti

Ipak, Serija A, a i klubovi po Evropi podsetili su se neuhvatljivog koraka engleskog veziste, kojeg kada krene napred, ne možete da uhvatite ni na motoru. Loftus Čik je u poslednjih, nešto manje od mesec dana sakupio pet pogodaka na pet utakmica, a statistika kaže da je od dolaska u Milan sedam puta tresao mrežu i namestio dva gola, a pritom je zbog povrede preskočio gotovo čitav oktobar.

"Ovo je sjajan trenutak, ali moramo ostati fokusirani. Dobro nam ide, ali poteškoće će doći, koliko u nedelju protiv Monce", rekao je Pioli nakon pobede nad Renom, pa nastavio o igraču utakmice: "Nisam očekivao od njega da bude tako ofanzivan, ali on ima istinsku sposobnost da svojim kvalitetom i fizičkim predispozicijama rešava situacije. Trenirao sam Sergeja Milinkovića Savića u Laciju, Ruben me podseća na njega u pogledu kvalitieta, fizičke prisutnosti na terenu, uključenosti u igru. Zaista je fantastičan. Propustio je jedan period sezone, ali sada je dobro i potpuno je oporavljen."

Sa priče o Sergeju kojeg je Milan u više navrata pokušavao da angažuje, i Loftus Čiku, prešao je Pioli i na komplimente za Rafaela Leaa, koji je večeras, prelepim golom, podsetio Evropu za kakve je fudbalske majstorije sposoban, iako ga od starta sezona bije glas da na terenu ne izvlači maksimum iz sebe.

"Uvek ga doživljavam kao vedrog i srećnog fudbalera. Voleo bih da ga još češće vidim u šesnaestercu, ali on konstantno učestvuje u pobedama ovog tima... Čak i kada ne postiže golove. Govorimo o igraču koje je uvek usmeren ka zabavi i estetici. Srećan sam zbog njega. Mora da nastavi da traži svoju karakterističnu igru."

Često je poslednjih dana u italijanskim medijima apostrofirano osvajanje Lige Evrope kao neophodan podvig kako bi Pioli i na kraju sezone ostao trener Milana. Ne trči Italijan pred rudu, ali veruje da činjenica da Rosonere retko ko vidi sa peharom u ruci, može itekako da pomogne njegovom timu.

"Pišu da imamo samo pet odsto šanse da osvojimo Ligu Evrope. Stavljaju Liverpul, Bajer Leverkuzen, Atalantu, Brajton i Benfiku ispred nas. Iskoristiću to da motivišem svoje igrače", zaključio je Pioli.


tagovi

ac milanMilanStefano PioliSergej Milinković Savić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara