Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlova sudbina Mirčea Lučesku: Pre 25 godina ga lansirao, sad bi da ga prizemlji

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.10.20. | 10:05

Dibala opet ljut, Juve napada sa Kjezom i Kuluševskim

Kristijano Ronaldo je onomad doveden ne da bi produžio hegemoniju na Apeninima, već da bi se Juventus posle dugo vremena vratio na vrh Evrope. A Kristijano Ronaldo neće postati mlađi. I sada je na jednom drugom mladiću, bar kada su trenerske vode u pitanju, da pokuša da iskoristi trenutak, nešto lošiji trenutak Reala i Barselone i Staru damu povede do pehara Lige šampiona.

Andrea Pirlo, fudbalski intelektualac dok je bio na terenu, ali tek početnik u ulozi šefa struke, večeras će upisati trenerski debi u Ligi šampiona. Protiv kijevskog Dinama i Mirčee Lučeskua. Čoveka koji je sudbonosno povezan sa Pirlovom karijerom. Jer upravo mu je Lučesku maja 1995. još kao 16-godišnjaku dao šansu da debituje u timu Breše.

Izabrane vesti

U međuvremenu je Pirlo prešao put od talentovanog vunderkinda do statusa jednog od najinteligentnijih igrača koje je fudbal video. Da bi sada, 25 godina posle tog debija, pokušao da tu fudbalsku mudrost prenese na mlađe. Baš protiv Lučeskua.

Neće to naravno ići glatko. I zbog rivala, a i zato što Pirlo nije od ljudi od koga biste očekivali da prati talas. On ima svoje ja, ima svoju viziju. A u njoj bar trenutno nema mesta za Paula Dibalu, koji je bio ljut i zato što je presedeo prvenstveni remi sa Krotoneom za vikend.

Bio je ljut, jer nije ušao u igru, ali on nije igrao tri meseca, a potom se u Argentini lečio od stomačnog virusa. Mogao je da igra u Krotoneu, ali smo imali igrača manje i nije bilo moguće da ga pustimo na teren. Sada je tu, pre ili kasnije igraće“, mirno obrazlaže Pirlo.

Ima tu logike, Dibala je specifičan igrač, nije mu lako pronaći mesto, a za razliku od nekih prethodnika Pirlo zaista ima kvalitetan izbor. Pa čak i ako je Kristijano Ronaldo odsutan zbog toga što je posle reprezentativnih akcija bio pozitivan na korona virus. Uz Alvara Moratu će zaigrati prvi od nekoliko zvučnih letnjih pojačanja Dejan Kuluševski, dok bi mesto u prvoj postavi trebalo da zauzme i najveća zvezda Juveovog prelaznog roka Federiko Kjeza.

Iza Morate i Ronalda u ulozi ne baš klasične “desetke“ Aron Remzi, vezni red će pored Kjeze činiti i Adrijen Rabio, Rodrigo Bentankur i Huan Kvadrado, u odbrani Danilo, Leonardo Bonuči, Đorđe Kjelini, na golu Vojćeh Ščensni.

Što s tiče Dinama: Bušćan – Kendzera, Zabarni, Popov, Mikolenko – Sidorčuk, Šaparenko, Bujalski, De Penja, Rodrigez, Suprjaga. Ako je to uopšte bitno, jer kako sam Lučesku kaže: “Naš čitav budžet je pola Ronaldove plate“.

A što se tiče ove sudbinske veze sa Pirlom...

Za mene, Pirlo će uvek biti momčić od 15 ili 16 godina. Uvek će on biti moj igrač, nikad moj neprijatelj. Želim mu sve najbolje“.


tagovi

Dinamo KijevMirčea LučeskuAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara