Srđan Plavšić (Reuters)
Srđan Plavšić (Reuters)

Plavšić ponovo kod Pavela Vrbe: Problem plata od blizu 500.000 evra bez bonusa

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 17:10

Banjik iz Ostrave bi trebalo da dovede srpskog krilnog fudbalera na pozajmicu

Razljutio je Srđan Plavšić navijače Sparte kada je prošlog leta bez obeštećenja napustio popularnu Letnu i prešao u redove gradskog rivala Slavije. Međutim, umesto plodonosnih partija u dresu novog praškog velikana, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde uglavnom je imao ulogu rezerviste iz čega se izrodio samo jedan gol i pet asistencija na 39 utakmica. Ove sezone nije upisao ni minut od starta sezone u Češkoj eliti i izvesno je da će uskoro napustiti Prag.

Nova sredina trebalo bi da bude Ostrava jer trener Pavel Vrba koji ga je upoznao u Sparti u drugom delu takmičarske 2020/21 veruje u njegove mogućnosti. I pored skromnih brojki od 11 pogodaka i 23 asistencije na 140 utakmica od preseljenja u Češku, Vrba ga vidi kao agilno krilo koje može da rešava situacije jedan na jedan.

Izabrane vesti

Pregovori su u toku, ali sva je prilika da će problem u vidu godišnje plate srpskog fudbalera od maltene 500.000 evra bez bonusa biti prenebrgnut. Kako Plavšić zarađuje višestruko u odnosu na recimo najplaćenijeg fudbalera Ostrave, realno je da Slavija preuzme deo finansijskog tereta na svoja pleća i nakon što ga pusti na pozajmicu.

Mogao bi Plavšić svojim dolaskom da pokrene Banjik koji sa svega jednom pobedom iz uvodnih sedam prvenstvenih utakmica kuburi pri začelju tabele sa tek šest osvojenih bodova. Tokom leta klub iz Ostrave doveo je nekolicinu fudbalera uglavnom bez obeštećenja i na pozajmice, ali su to mahom bili golmani, štoperi i bekovi. Jedino ofanzivno pojačanje stiglo je iz Istre u vidu Roberta Miškovića plaćenog 250.000 evra. Plavšić bi svakako bio najzvučnije ime, ne samo u poglednu letnjih akvizicija već u čitavom timu, a pridružio bi se srpskom internacionalcu Nemanji Kuzmanoviću.


tagovi

Srđan Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara