Fudbaleri Libertada (©Reuters)
Fudbaleri Libertada (©Reuters)

Pobeda noćas, pa proslava titule na najslađi mogući način

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 23:07

Libertadu bi tri boda sa gostovanja Trinidenseu (petak, 00.30) omogućili da protiv velikog rivala Sero Portenja u ponedeljak overava prvo mesto u Klausuri

Libertad je tokom proleća rutinski osvojio paragvajsku Aperturu i došao do 23. titule, a sada je potrebno čudo da bi posrnuli u Klausuri na putu ka 24. šampionskom trofeju. Praktično crno-beli mogu da biraju kada će da zakažu proslavu, a ukoliko u noći između četvrtka i petka (00.30 časova po srednjoevropskom vremenu) savladaju kao gosti Trinidense, imaće priliku da već u ponedeljak overe prvo mesto protiv jednog od najvećih rivala Sero Portenja.

Verovatno bi navijači crno-belih najviše i voleli taj scenario, pogotovo jer će se taj derbi igrati na Libertadovom stadionu Tigo La Uerta…

Izabrane vesti

U toku je 18. kolo Klausure, a Libertad ima devet bodova više od drugoplasiranog Sero Portenja. Posle ovog, ostalo je još četiri kola da se odigraju, tako da je crno-belima uz eventualnu pobedu nad Sero Portenjom dovoljno još jedan bod da osvoji iz preostale četiri utakmice.

S obzirom na to da zasad u Klausuri imaju učinak od 12 pobeda, četiri remija i samo jednog poraza, gotovo da ne postoji šansa da Oskar Kardozo, Roke Santa Kruz, Ivan Piris i saigrači ne završe sa krunom na glavi. Danijel Garnero je napravio pravu kaznenu ekspediciju od tima iz Asunsiona.


00.30: (1,65) Sero Portenjo (3,60) Lukenjo (5,10)


Libertadov noćašnji rival Trinidense je trenutno deveti na tabeli Klausure, sa 21 poenom manje od lidera. U seriji je od tri utakmice bez pobede, od čega je poslednje dve izgubio, od Lukenja (1:2) i Sero Portenja (2:5).

Ipak, daleko od toga da Trinidense nema motivaciju da pobedi šampiona. Naprotiv. Bori se za plasman u Kopa Libertadores i svaki bod mu je važan. Za raspodelu međunarodnih viza odlučuje zbirna tabela Klausure i Aperture, prve dve pozicije će voditi u grupnu fazu Kopa Libertadores, a treća u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Trinidense je tamo peti na tabeli sa 57 poena, po dva manje od Nasionala i Guaranija. Ako ne uspe da se domogne vanserijskog uspeha i plasira se u elitu, ostaće mu uteha u vidu Kopa Sudamerikane. Još dve pobede (ili kiksevi Lukenja) su mu potrebni da osigura i matematički kvalifikacije za to takmičenje.

U prvom susretu u Klausuri Trinidense je sredinom avgusta iznenadio Libertad i savladao ga je sa 1:0. To je bio jedini neuspeh crno-belih u tom takmičenju. Pre toga, Libertad je u Aperturi savladao noćašnjeg rivala na oba okršaja sa po 2:1.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


PARAGVAJ 1 (KLAUSURA) – 18. KOLO

Sreda

Amelijano – Guarani 0:0

Četvrtak

General Kabaljero – Nasional 0:0

Resistensija – Takuari U TOKU

Petak

00.30: (4,20) Trinidense (3,45) Libertad (1,80)

22.00: (4,80) Gvairenja (3,50) Olimpija Asunsion (1,70)

Subota

00.30: (1,65) Sero Portenjo (3,60) Lukenjo (5,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Libertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara