Fudbaleri Đirone (©Reuters)
Fudbaleri Đirone (©Reuters)

Pobeda za (nezaslužen) povratak u šampionsku trku, poraz nosi strepnju za Ligom šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 12:20

Fudbaleri Đirone na teškom ispitu karaktera ovog ponedeljka od 21.00 na gostovanju Atletik Bilbau

Prolazile su nedelje i meseci, Đirona je pobeđivala i igrala dobro, a svi ljubitelji fudbala su očekivali njen pad. I zaista, dočekali su ga prošle nedelje. Ne samo pad, već krah. Debakl u okršaju sa Realom u Madridu od 4:0, posle kojeg smo svi konstatovali „da je to to“ i da Mičelovi izabranici više nemaju šansu da osvoje titulu. Ipak, već ovog ponedeljka Fortuna im je podarila novu šansu, zahvaljujući remiju Rajo Valjekana i Reala (1:1) u nedelju Katalonci imaju priliku da se vrate u trku za tron. Samo, moraju da pobede Atletik u Bilbau…

Mnogi će reći da Đirona ne zaslužuje da konkuriše za titulu Kraljevskom klubu. Uostalom, u direktnim okršajima se videlo koliko je ekipa koju trenira Karlo Ančeloti moćnija, pre sjajne predstave na stadionu „Santijago Bernabeu“ razmontirala je Đironu i u septembru na njenom stadionu (3:0).

Izabrane vesti

Da Madriđani pet dana pre gostovanja u Valjekasu nisu igrali u Lajpcigu meč osmine finala Lige šampiona, pitanje je da li bi baš Rajo uspeo da im otkine bod. Činjenica je da su momci koje trenira Karlo Ančeloti istrzani između dva bitna takmičenja, dok Đirona može da se posveti samo prvenstvu.

Isto tako, može da se kaže da Đirona zaslužuje novu šansu u borbi za titulu ako pobedi na San Mamesu. U Bilbau je ove sezone samo jedan tim trijumfovao, upravo Real (2:0) na početku prvenstva. Od tada Atletik ima devet pobeda i dva remija pred svojim navijačima.

21.00: (2,00) Atletik Bilbao (3,60) Đirona (4,00)

Ogroman problem će nastati po Đironu ukoliko Atletik Bilbao večeras dođe do te 10. pobede. Ne samo da će Mičelovom timu da dodatno poljulja samopouzdanje i naruši atmosferu, već će ga direktno ugroziti u borbi za neku od prve četiri pozicije. Barselona i Atletiko Madrid su pobedili za vikend i prišli Đironi na tabeli, a Bilbao je peti sa 10 bodova manje od Katalonaca, a pet od četvrtoplasiranih Madriđana.

Đirona i Bilbao su u prvoj polusezoni odigrali 1:1. Pre toga, na San Mamesu Đirona je gostovala u februaru prošle godine, slavila je sa 3:2. To joj je jedina pobeda nad Baskima u Bilbau, u kojem su je triput ugostili u ovom veku.


--------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Viljareal - Hetafe 1:1 (0:1)

/A. Moreno 56 - Maksimović 24/

Subota

Atletiko Madrid - Las Palmas 5:0 (2:0)

/Ljorente 15, 20, Korea 47pen, 62pen, Depaj 87/

Osasuna - Kadiz 2:0 (0:0)

/Budimir 63, 90/

Selta - Barselona 1:2 (0:1)

/Aspas 47 - Levandovski 45, 90+7p/

Valensija - Sevilja 0:0

Nedelja

Rajo Valjekano - Real Madrid 1:1 (1:1)

/De Tomas 27 - Hoselu 3/

Granada - Almerija 1:1 (0:1)

/Uzuni 75 - Pubil 9/

Maljorka - Real Sosijedad 1:2 (1:1)

/Sančez 4 - Kubo 38, Merino 90+3/

Betis - Alaves 0:0

Ponedeljak

21.00: (2,00) Atletik Bilbao (3,60) Đirona (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraĐironaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara