Foto: J. Grilić
Foto: J. Grilić

Pobednička serija lidera ugašena u Pirotu, Kabel čuva drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 18:52

Kragujevački Radnički poražen posle deset utakmica, Kolubara Zorana Milinkovića vezala četiri pobede

Kolo pod rednim brojem 24 u Prvoj ligi Srbije donelo je gostovanja timova sa vrha tabele na jugu zemlje. Lider Kragujevački Radnički je bio na izletu u Pirotu gde ga je imenjak minimalcem ostavio praznih ruku - 1:0. Znatno uspešniji bio je Kabel koji je u Vranju bio pravi aspirin za u poslednje vreme izuzetno raspoloženi Dinamo - 0:2.

Nisu Beli toliko naštetili klubu iz Šumadije koliko su dali sebi vetar u leđa u borbi za opstanak. Posle gola iz 65. minuta prilšli su na samo tri boda od sigurne zone. Kada je reč u gostima, seriji nepobedivosti od deset utakmica došao je kraj, mada su i dalje poprilično daleko od Kabela koji je posle pobede u Vranju prišao na sedam bodova zaostatka lideru šampionata.

Izabrane vesti

Do završnih petnaestak minuta utakmice mreže su mirovale, ali je do isteka 80. postalo jasno da ekipa sa Stadiona kraj fabrike Jumko neće vezati i treći uzastopnu pobedu. Novosadski tim je poveo u 78. minutu pogotkom Novakovića sa bele tačke - sa šest golova približio se prvom strelcu tima Mesaroviću. Samo šezdesetak sekundi kasnije postao je brojčano superioran zbog crvenog kartona domaćih. Sudijska nadoknada je iskorišćena je da se trijumf zapečati - strelac je bio Karać četvrti put ove sezone.

Izuzetno bitna pobeda za ekipu Zorana Vasiljevića kojoj Kolubara i dalje diše za vrat. Rudari Zorana Milinkovića su vezali četiri pobede, poslednju ovog popodneva na gostovanju protiv Dubočice i samo tri ih dele od druge pozicije koja garantuje promociju u Superligu.

PRVA LIGA SRBIJE - 24. KOLO

Ponedeljak

Dinamo Vranje - Kabel 0:2 (0:0)

Dubočica - Kolubara 1:3 (0:2)

Grafičar - Borac Čačak 1:1 (1:1)

Jagodina - Budućnost 1:1 (1:0)

Radnički Pirot - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

Radnički Sremska Mitrovica - Zemun 2:0 (2:0)

Sloga - Loznica 2:2 (0:1)

Železničar - Trajal 1:2 (0:1)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KabelZoran MilinkovićKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara