Pobegao najbrži fudbaler u Italiji, Žervinja već tri dana nema nigde

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 16:44

„Pre četiri dana je razgovarao samnom o mogućnosti odlaska, mislim da su ga već prodali“, rekao je trener Daversa

Imamo hit dana na fudbalskom tržištu. Italijanski mediji bruje o tome kako je bočni napadač Parme Žervinjo napustio Apenine i tri dana se nikome nije javio. Brzonogi fudbaler sa Obale Slonovače i jedan od najbržih fudbalera Serije A poslednji put je bio pre četiri dana u klubu, kada se sastao sa rukovodstvom i poručio im da ima ponudu da pređe u drugi klub. Od tog trenutka se više nije pojavljivao, poslednja tri dana nije dolazio na treninge, pa trener Roberto Daversa ne računa na njega za sutrašnju utakmicu sa Parmom.

Kroz italijanske medije je procurela informacija da igrač ima ponudu katarskog Al Sada, koji trenira Ćavi Ernandez, pa je to razlog zbog kojeg više ne želi da igra za Parmu.
"
Žervinjo nije u konkurenciji za ovaj meč, nije se pojavio na tri poslednja treninga. Prisilio je sve da napusti klub i mislim da je već proidat. Pre četiri dana je došao da priča sa mnogm o mogućnosti odlaska. Bio je važan igrač za nač, ali imamo grupu igrača koja mu je omogućila da napravi najbolju sezonu u svojoj karijeri", jadao se Daversa.

Izabrane vesti

Žervinjo je bio od ogromne važnosti za Parmu i njen sistem igre u dosadašnjem toku sezone. Zajedno sa Kuluševskim je činio udarni tandem nekadašnjih Mlekadžija u navali, pa će klub sa Enio Tardinija biti drastično oslabljen u nastavku sezone. Pored toga, više se ne mogu očekivati ni blistave partije odličnog Makedonca, koji je već prodat Juventusu, pa je jasno da više nije toliko gladan na terenu u dresu sadašnjeg kluba.

Parma se našla u prilično nezgodnoj situaciji u ovom trenutku, pa je morala ekspresno da reaguje i pronađe nekakvo rešenje. Izbor je pao na ofanzivca Sampdorije Đanluku Kaprarija.
"
Nema smisla da se krije. Znamo da voli da menja mesto boravka s vremena na vreme. Nezgodno nam je da držimo igrača koji želi da ode. Ne znam da li želi da ode zbog novca ili što želi da promeni svoj način rada", poručio je sportski direktor Parme Danijele Fađano, koji se takođe nalazi u nezavodnoj situaciji u ovom trenutku.

Ali, Parma nema vremena za čekanje. Sa Sampdorijom je sve već dogovoreno oko Kaprarija, čija će pozajmica do kraja sezone koštati klub sa Enio Tardinija 2.100.000 evra, ali sa obaveznim otkupom po njenom istoku u iznosu između 8.500.000 i 9.000.000 evra.

Kaprari je u dosadašnjem toku sezone zabeležio 20 nastupa za Sampdoriju i postigao četiri gola, bez ostvarene asistencije. Sa druge strane Žervinjo je odigrao 18 utakmica, postigao šest golova i zabeležio tri asistencije, što dovoljno opisuje koliko će nedostajati Daversinom timu. Njegov transfer bi trebalo da bude ozvaničen do večeras, kada će biti poznato i obeštećenje koje je Al Sad platio Parmi, s obzirom da igrač ima ugovor sa italijanskom klubom do letaa 2022. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara