Detalj sa meča u Vroclavu (© AFP)
Detalj sa meča u Vroclavu (© AFP)

Počela Liga nacija: Za Poljake je 13 srećan broj, morali su da okreću drugopozivce iz Velsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 20:12

Junak je Kamil Kaminski, Ostrvljanima daleko važniji naredni meč

Treće izdanje Lige nacija počelo je preokretom. Izvela ga je Poljska u Vroclavu, savladala Vels (2:1) i pokazala da je za nju taličan broj 13. Tačno toliko minuta joj je trebalo da u završnici oskudnog susreta uzme meru Ostrvljanima i pobedom počne takmičenje u Grupi 4 A divizije – 2:1.

Ključni čovek u izvedvi na stadionu Vroclava bio je Kamil Kaminski. Najpre je sam završio akciju posle proboja Timoteuša Puhača, prevario Krisa Gantera i savladao skamenjenog Vejna Henesija, da bi nešto kasnije upravo krilni napadač pokrenuo još jedan napad levom stranom na čijem je koncu, posle karambola, drugi rezervista Karol Šviderski ubacio loptu u mrežu. Na taj način Kaminski je nagovestio da je budućnost poljskog fudbala, ovo mu je bila tek druga utakmica posle septembarskog debija protiv San Marina, a postigao je gol, kreirao drugi i dokazao da je uprava Volfzburga dobro procenila mogućnosti kad je rešila da na račun Leha iz Poznanja prebaci 10.000.000 evra kako bi ga preselila u Bundesligu.

Izabrane vesti

Kaminski je ujedno veliki bingo selektora Česlava Mihnjevica, ubacio ga je u igru u 60. minutu, u nadi da će promeniti ambijent na terenu. Uspeo je. Pogotovo što se Robert Levandovski mučio, te iako je ušao u nekoliko šansi, promašivao je nesvojstveno njemu, možda i kao posledica dešavanja u Bajernu, s čijim čelncima nije u dobrim odnosima pošto pokušava da pređe u Barselonu.

Vels nije bio ni izbliza opasan kao Poljska, ali je prvi poentirao. Zahvaljujući Džonatanu Vilijamsu koji je početkom drugog dela matirao Kamila Grabaru preciznim udarcem i tako nagovestio da je iznenađenje moguće. Iznenađenje, jer da su Vešalni uspeli da zadrže prednost tako bi se okarakterisalo izdanje u Vroclavu na kome je selektor Robert Pejdž na teren poslao maltene durgi tim, sastavljen mahom od igrača iz Čempionšipa ili engleske Lige 1. Bez glavnih zvezda. S razlogom, jer ga već za četiri dana očekuje finale baraža vredno plasman na Mundijal u Kataru.

A Poljaci do kraja ovog ciklusa dvaput igraju sa Belgijancima (8. juna u Briselu, 14. u Varšavi) i Holanđanima (11. 6. u Roterdamu).

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A, GRUPA 4

Sreda:

Poljska – Vels 2:1 (0:0)

/Kaminski 72, Šviderski 85– Vilijams 52/



tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija PoljskeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija VelsaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara