Fahrudin Omerović i Aleksandar Stanojević (©YouTube/ FK Partizan Beograd)
Fahrudin Omerović i Aleksandar Stanojević (©YouTube/ FK Partizan Beograd)

Pod Omerovićem i Konja zaigrala, sada bi sa Damjanovićem da osveti Stanojevića u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 10:04

Poslednji meč 26. kola Superlige Turske na programu je ovog ponedeljka od 18 časova

Zbog loših rezultata turski prvoligaš Konja je smenio već dva trenera od početka sezone. Aleksandar Stanojević je otkaz dobio u oktobru, a ni njegova zamena Hakan Keleš nije uspeo da ostane na klupi duže od dva i po meseca. Treća sreća stigla je sa Fahrudinom Omerovićem, nekadašnjim pomoćnim trenerom Konje, sa kojim su zeleno-beli konačno zaličili na ekipu koja ima kvalitet da opstane u Superligi. Seriju dobrih rezultata strateg rođen u Doboju će pokušati da nastavi ovog ponedeljka od 18.00 časova, kada će ga ugostiti Bešiktaš u 26. kolu prvenstva Turske.

Stanojević je ove sezone osvojio devet poena iz isto toliko mečeva sa Konjom, a Omerović, koji je na klupu seo sredinom janaura, ima zasad po tri pobede i remija, uz jedan nesrećni poraz od Bašakšehira (2:3) kada je ispustio dva gola prednosti.

Izabrane vesti

Doduše, dve od tri pobede Konja je zabeležila u Kupu Turske, preko Geztepea (2:1) i Sivasa (1:0) se probila do četvrtfinala, gde će joj rival 28. februara biti upravo Bešiktaš. Pre tog okršaja ova dva tima će se sastati, takođe u Istanbulu, u prvenstvu.

Konja je u prošlom kolu savladala Ankaragudžu sa 1:0, golom danskog napadača Kuke Pripa. Tim trijumfom prekinula je seriju od sedam ligaških utakmica na kojima nije slavila (četiri remija i tri poraza).

18.00: (1,80) Bašakšehir (3,60) Kajseri (4,60)

I dalje je Konja duboko u zoni ispadanja, pretposlednja je na tabeli sa 25 poena. Ipak, posle trijumfa nad Ankaragudžuom situacija nije toliko bleda, jer Karagumruk, koji je iznad crte, ima samo tri poena više. Dostižna je i sredina tabele u preostalih 13 kola, samo ako Omerovićev tim nastavi da igra dobro kao u poslednjih nekoliko nedelja.

Bešiktaš je četvrti na tabeli sa 40 poena, ali daleko od toga da može da se konstatuje da igra dobru sezonu. Crno-beli imaju čak 29 bodova manje od lidera Galatasaraja, zbog nekonstantnosti u rezultatima su nekoliko puta već menjali trenere. Fernando Santoš, koji je na klupu seo takođe u januaru je čak šesti različiti strateg koji je vodio Bešiktaš ove sezone.

U poslednjih pet kola istanbulski Orlovi imaju samo jednu pobedu, nad Trabzonom (2:0). Igubili su na gostovanjima Sivasu (0:1) i Pendiku (0:4), dok su protiv Adane Demir i u prošlom kolu Kajserija odigrali mečeve bez golova.

U prvoj polusezoni Bešiktaš je kao gost savladao Konju sa 2:0. Tada je zeleno-bele trenirao Stanojević.

U zimskom prelaznom roku je Konja angažovala štopera Voždovca Filipa Damjanovića. On je odigrao prethodna tri meča od početka do kraja, protiv Ankaragudžua je dobio žuti karton. Očekuje se da Damjanović bude u timu i u Istanbulu.

TURSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Kasimpaša – Karagurmuk 1:1 (1:1)

/Da Kosta 11 – Ejserik 38/

Subota

Antalija - Istanbul 2:2 (2:0)

/Buksa 14, 16 - Gedikli 75, Laurentino 90+9/

Hataj - Sivas 1:1 (0:1)

/Buđema 75 - Manaj 18/

Rize - Fenerbahče 1:3 (1:0)

/Minčev 27 - Dursun 48, Džeko 65, Kavedži 90+3/

Nedelja

Alanja - Adana Demirspor 3:3

/Balkovec 20, Ajdin 33, Haderđonaj 76 - Akbaba 67, Sari 69, 90+7/

Gazijantep - Samsun 1:1

/Ozčiček 83 - Šatka 90+2/

Ankaragudžu - Galatasaraj 0:3

/Demirbaj 13, Sančes 14, Ikardi 39 pen/

Ponedeljak

18.00: (1,80) Bašakšehir (3,60) Kajseri (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Filip DamjanovićAleksandar StanojevićFahrudin OmerovićBešiktašKonjaTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara