Filipović na promociji u Novom Pazaru
Filipović na promociji u Novom Pazaru

Pojačanje koje obećava: Dve asistencije za 20 debitantskih minuta Miiloša Filipovića u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 5min | uto. 07.02.23. | 14:03

I to protiv TSC-a…

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Da je majstoru dovoljno i 20 minuta da ispolji klasu, potvrdio je debitant u dresu Novog Pazara Miloš Filipović u snežnom klasiku 20. kola Mozzart Bet Superlige sa TSC-om na Džaizkoin areni. Ušao je dok je na semaforu stajalo 0:1, a na kraju je sa saigračima i navijačima slavio trijumf od 2:1.

Izabrane vesti

Asistent kod golova Bojice Nikčević u 79. i Slobodana Stanojlovića u 89. minutu priznaje da je samo jednom tokom duge karijere igrao u težim meteorološkim uslovima. 

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine, protiv Borca u Banjaluci”, vraća film krilni igrač Plavih, koji je zamenio Nenada Gavrića deset minuta pre prvog gola domaćina u preokretu protiv TSC-a.

Trener Aleksandar Stanković i njegovi izabranici kao prioritet su još od Antalije tretirali goropadnu četu iz Bačke Topole, neporaženu u prethodnih devet utakmica na strani.

Bili smo spremni za loše vreme, ali smo se prilagodili i pobedili. Bili smo bolji u svim statisičkim segmentima. Imali smo posed, više udaraca ka golu rivala. TSC je kvalitetan tim, organizovan, sa vrsnim pojedincima. Na našu sreću, a njihovu nesreću, nisu uradili ništa. S druge strane, momci s kojima igram vaspitani su da ne odustaju. Pričali smo s novim trenerom od prvog dana, svakodnevno. On uvek igra napadački, sa puno presinga i za gol više, što mi odgovara. Verovali smo. Znali smo da nijedan gost ne može lako da nas nadigra, a pogotovo ne može da nas lako pobedi. Mnogo znači kad izađeš na teren i vidiš pune tribine, kad čuješ ljude kako te bodre. Ne postoji igrač koji neće u takvim okolnostima da izvuče poslednji atom snage. Hvala navijačima što su došli u velikom broju. Nije lako stajati po onom minusu”, kaže Filipović

Nije dobio specijalne instrukcije prilikom ulaska u igru.

Šef mi je nagovestio da postoji mogućnost da ubrzo posle mene uđe Stanojlović, kao i da ću u tom trenutku da pređem na desnu stranu, dok će na levi bok Nikčević. Sve se isplatilo. Nebitno je koliko si na terenu. Počneš li, igraš li pet ili 50 minuta - moraš da pružiš maksimum. Na kraju su te izmene donele preokret u našu korist. Kod prvog gola. Miljan Momčilović brzo mi je dodao iz prekida, a ja sam sa desnog krila video Bojicu. Nije imao laku situaciju, skoro mrtav ugao, ali to je vrhunski igrač i sjajan momak. Želim mu dobar transfer kad dođe vreme, zaslužuje to. Stanojlović je bio naš najbolji strelac na pripremama u Turskoj, uz remek delo iz slobodnjaka protiv Černomoreca iz Odese. Ima sve, dobru nogu. Bio je miran. Nije zapinjao, samo je otvorio desnicu. Zaslužio je taj gol. Mislim da je kvalitetom imao mesta u TSC-u, ali oni su ga otpisali i poslali u Pazar”, ceni fudbaler ponikao u OFK Beogradu.

U dresu Romantičara sa 20 godina uveliko je igrao najjaču ligu Srbije, bilo kao centralni ili pomoćni špic, desno ili levo krilo.

Dok sam bio omladinac, neki golobradi momci pravili su ozbiljne transfere iz OFK Beograda. Slobodan Rajković otišao je u Čelzi, Nenad Krstičić u Sampdoriju. Sa mnom je na Karabumi bio sadašnji saigrač Miloš Mijić. S njim, Petrom Đuričkovićem i Gavrićem najviše vremena provodim u Novom Pazaru. Ne doživljavamo jedni druge kao konkurenciju, nego smo dobri drugari, prijatelji, braća. Ovde je velika porodica. Svi se cene, poštuju. Retkost je to naći u današnje vreme”, srećan je Filipović zbog odabira novog poglavlja u karijeri.

Najduže se zadržao u Zrinjskom – pet i po godina tokom dva boravka u Mostaru presečena kratkim izletom do grčke Larise.

U Zrinjskom sam ostvario najveće uspehe u karijeri. Možda je to i najbolji klub u kojem sam igrao, o njemu govorim biranim rečima. Gledalo nas je po četiri, pet hiljada Mostaraca. U proleće 2017. godine, u meču protiv tuzlanske Slobode presudnom za šampionski pehar, bilo je 13.000 gledalaca na našem stadionu. Tri puta zaredom bili smo prvaci Bosne i Hercegovine, osetili čari evropskih utakmica. Kod Ivice Barbarića najpre nisam igrao, čak nisam bio ni među 25 fudbalera, ali srećom po mene ubrzo je smenjen. Legendarni Blaž Slišković oživeo mi je karijeru. Odmah me je promovisao u startera, što sam vratio sa dve asistencije na prvoj utakmici. Krenulo je. U sezoni 2017/18 postigao sam 16 golova, dodao 14 asistencija. Bio sam najbolji strelac lige, koja je zanimljivija od naše jer se šest ili sedam klubova često bori za titulu, a u Srbiji samo Crvena zvezda i Partizan. Ovde je kvalitet nešto veći, uz bolju sportsku infrastrukturu. Novi Pazar, recimo, ima sportski centar i uslove kakvi se retko sreću na Balkanu. Svi obično treniraju na glavnom terenu ili na veštaku. Trenirati na veštačkoj travi, a igrati u blatu - to je smrt za igrača”, u dahu zbori Filipović.

Slavlje posle pobede (©FK Novi Pazar)Slavlje posle pobede (©FK Novi Pazar)

Stanovnik Pazara mogao je da postane godinu i po ranije, po povratku iz Zrinjskog. Malo je nedostajalo da pojača ekipu tada vođenu od Milana Švabe Milanovića. Otišao je kod drugog ŠvabeDejana Đurđevića.

Zvali su me prvi put u maju ili junu pretprošle godine. Živim u Beogradu i dugo nisam bio kući, pa sam se odlučio za bližu Kolubaru. Možda je presudio i Đurđević, s kojim sam sarađivao u mlađim selekcijama i prvom timu OFK Beograda. Inače, protiv Pazara sam igrao tri puta i dao dva gola. Možda je i to uticalo na želju ovih ljudi da me angažuju”, smeška se iskusno krilo.

Sledi još jedan meč pred domaćim auditorijumom, protiv Radničkog iz Niša.

Čeka nas još mnogo jakih utakmica. Ništa nije gotovo po pitanju plasmana u plej-of, koji je prioritetan. Tek posle toga možemo da razmišljamo o Evropi. Mislim da kvalitet posedujemo. Na svakoj pozicji imamo po dva vrhunska igrača i trener neće pogrešiti bilo koga da stavi. Nišlije su jedan od tih, teških protivnika. Pazar je u prvom delu prvenstva tamo fenomenalno odigrao. Mislim da možemo da ih dobijemo i drugi put, da opet obradujemo publiku. Iskreno, posebno mi je drago što je Nišlijama bodove u prošlom kolu doneo Miljan Škrbić. Vrhunski je igrač, bili smo zajedno u Zrinjskom. Srećan sam što se vratio. Nije lako da posle godinu dana neigranja uđeš sa klupe i postigneš gol”, zaključio je Miloš Filipović, dvostruki asistent u pobedi Pazaraca nad TSC-om.


tagovi

Miloš FilipovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara