Seržinjo Dest (©PSV)
Seržinjo Dest (©PSV)

Pokušaj vaskrsenja, drugi čin: Seržinjo Dest se vratio u Holandiju, cena prepolovljena za tri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 10:47

Sada ne u Ajaksu, već u PSV-u

Kada je 2020. godine, beše to ona sezona u jeku pandemije korona virusa, odlazio iz Ajaksa Seržinjo Dest je bio najtraženija roba Evrope. Barselona ga je na kraju kupila za 21.000.000 evra, pošto je uspela da pobedi veliku konkurenciju u liku Bajerna. Ubeđena da je pronašla pravu zamenu za Nelsona Semeda, morala je da ga proda Vulverhemptona jer je već tada pucala finansijska konstrukcija, stavila je u Destov ugovor izlaznu klauzulu od 400.000.000 evra.

Jeste da se ona obično i stavlja čisto zato što po španskom zakonu mora, ali na Kamp Nou sigurno nisu mogli ni da pretpostave da Destova cena ne da neće rasti, nego da će rapidno opadati. Tri godine kasnije, a posle neuspele pozajmice Milanu, Seržinjo je shvatio da ipak nije igrač za najveće klubove, pa se vratio u Holandiju, ovog puta ne u Ajaks, već u PSV.

Izabrane vesti

Klub iz Ajndhovena ga je doveo na jednogodišnju pozajmicu, sa pravom otkupa. Katalonski Sport piše – blizu 10.000.000 evra. Ni deset dakle. Mada će PSV platiti nešto i za pozajmicu, a Barsa bi u slučaju otkupa zadržala i neke procente od naredne prodaje momka koji će u novembru proslaviti tek 23. rođendan.

To će se verovatno i desiti, jer je Dest potpisao ugovor na godinu, plus četiri. Neuobičajeno, ali prikladno situaciji. U ovoj prvoj sezoni, PSV će mu plaćati polovinu plate, ostatak je i dalje na Barsi.

Reklo bi se da tek ulazi u najbolje godine, ali ne igra najbolji fudbal. Prošle sezone u Milanu samo 324 minuta u Seriji A. Raspoređena na osam utakmica. Ćavi ga je odavno precrtao.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Seržinjo DestBarselonaPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara