(©Reuters)
(©Reuters)

Pol Pogba na minimalcu: Zarađuje 2.000 evra mesečno

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 13:58

Ugovor suspendovan, dobija samo osnovno po propisima Sindikata fudbalera

Teški dani za Pola Pogbu. Francuski fudbaler je pao na doping testu i za B uzorak i sada je jasno da će biti suspendovan iz fudbala. Pitanje je samo na koliko.

Deo svetskih medija tvrdi da Pogbu čekaju bar četiri godine suspenzije, što bi značilo da je sa njegovom karijerom završeno, pošto ima 30 leta. Drugi kažu da će kazna biti tek nekoliko meseci van fudbala.

Izabrane vesti

Dok se to sve ne raščivija, Juventus je suspendovao vezistu. Pogbi je zabranjeno da dolazi u prostorije kluba, u trening centar, u bilo koji objekat koji pripada crno-belima. I zabranjeno mu je da kontaktira bilo koga iz vrha kluba. Važi i obrnuto. Juventus je, dakle, do daljeg „izopštio“ Francuza iz kluba.

I ne samo to. Njegov ugovor je suspendovan. Po tom ugovoru Pogba je do sada zarađivao 42.000.000 evra godišnje, a sada, pošto od tog novca nema ništa dok se slučaj ne završi, Pogba je na – minimalcu! Njegova mesečna zarada sada je samo 2.000 evra mesečno, koliko je propisano kolektivnim ugovorom iza kojeg stoji Sindikat fudbalera Italije, piše Gazeta delo Sport.

Velike su šanse da će Juventus raskinuti ugovor sa Pogbom, na to će imati pravo ako kazna fudbaleru bude veća od šest meseci. Štaviše, Stara dama će čak imati pravo da traži odštetu od fudbalera zbog narušenog ugleda i časti kluba!

Sve kada se sabere, teški dani za Pola Pogbu. Čovek koji je u jednom momentu bio najskuplji fudbaler u istoriji nije ostvario do kraja svoj potencijal, a smeši mu se katastrofalan kraj karijere...


tagovi

JuventusPol PogbaSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara