Roma zove, Mario hoće, ali ko da plaća 8.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 16:29

Gece će morati drastično da spusti zahteve

Trofejna je to karijera. Pet puta šampion Nemačke (dvaput sa Borusijom, triput sa Bajernom), četiri DFB kupa, jedan Superkup države, jedan Superkup Evrope, FIFA svetsko prvenstvo za klubove i, naravno, Mundijal u Brazilu osvojen baš njegovim golom. Ukupno 13 pehara u kolekciji Marija Gecea, te iako odavno nije igrač kakav je bio cene ga i dalje.

Ofanzivnom vezisti Borusije na leto ističe ugovor sa klubom iz Dortmunda, u fokusu je nekoliko bundesligaških ekipa, međutim, na njegovu adresu stigla je prva konkretna ponuda iz Italije. I to iz Rima, pošto je Romi potreban fudbaler ofanzivnih karakteristika. Tamošnji mediji uveravaju da je sportski direktor Fabio Paratiči stupio u kontakt sa Geceom i ponudio mu selidbu na Olimpiko, a Bild potvrđuje da je veza uspostavljena i da je igrač raspoložen da se posle 11 sezona u otadžbini otisne u inostranstvo.

Izabrane vesti

Dakle, dobra volja obe strane postoji. S tim što će morati i jedni i drugi da se pomuče kako bi se posao realizovao. Najpre Gece, jer na Vestfalenu zarađuje 8.000.000 evra po sezoni i nema šanse da mu Roma ponudi takvu ili sličnu platu, jer je Edin Džeko sa 5.000.000 evra godišnjih promanja najskuplji igrač Vučice. Ako misli da se seli u Seriju A Mario Gece biće prinuđen da spusti zahteve, pogotovo što na Apeninina tek sledi recesija i manjak obrtnih sredstava usled efekata pandemije COVID-19.

Čak i ako ubudi Marija Gecea da spusti zahteve, Roma ne može do kraja da bude sigurna da će fudbaler izabrati nju. Možda nije na nivou kao nekad, pogotovo iz prvog mandata u dresu Milionera, međutim, početkom juna proslaviće tek 28. rođendan, što znači da i te kako ima prostora da pokaže šta zna. A zna dosta. Plus, slobodan je agent za nekoliko meseci i sigurno će imati još udvarača. Čisto sumnjamo da će neko pristati da plaća 8.000.000 evra, ali nikad se ne zna.

Ipak je to igrač sjajne biografije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara