Alegra Poljak (©Starsport)
Alegra Poljak (©Starsport)

Poljak pred poslednji meč u Ligi nacija: Mesecima sam vežbala da postignem gol iz kornera

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 10:45

Ženska reprezentacija Srbije dočekuje Ukrajinu (utorak, 19) u Staroj Pazovi, a mislima je već na žrebu za baraž, koji je zakazan za 11. decembar

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije odigraće ovog utorka poslednji meč u grupnoj fazi Lige nacija. U šestom kolu treće grupe B divizije, od 19 časova u Staroj Pazovi će ugostiti Ukrajinu, u meču bez takmičarskog značaja za selekciju koju trenira Dragiša Zečević.

Srpkinje će svakako ostati druge na tabeli, sve i da pobede, a da Poljakinje izgube od Grčke. Poljska ima tri boda više, a direktan plasman u A diviziju je obezbedila zahvaljujući boljim rezultatima u direktnim duelima sa Srbijom.

Izabrane vesti

Našem nacionalnom timu ostaje uteha da će sa drugog mesta igrati u baražu za plasman u elitnu diviziju. Sada reprezentativkama preostaje da opušteno odigraju protiv Ukrajine, pa da čekaju žreb 11. decembra u Nionu, kada će dobiti protivnice u baražu.

Ukrajinkama neuspeh u Staroj Pazovi može da donese eliminaciju u C diviziju, ako Grčka ostvari bolji rezultat protiv Poljske. Trenutno su te dve ekipe izjednačene sa po tri boda, imaju izjednačen međusobni odnos, pa su Grkinje trenutno sa fenjerom zbog znatno lošije gol-razlike.


19.00: (1,40) Srbija (4,30) Ukrajina (7,50)


Nju je dodatno pogoršala pre četiri dana Srbija. U Grčkoj je naša selekcija trijumfovala sa 2:0, a najlepši detalj je viđen u 89. minutu, kada je Alegra Poljak postigla gol direktno iz kornera.

Prelep osećaj. Vežbala sam dva-tri meseca u klubu, ali jeste u reprezentaciji. Napokon sam uspela, toliko puta sam pokušavala u klubu i sve, ili prođe malo pored stative, ili izvadi golman“, kazala je Poljak.

Fudbalerka španskog prvoligaša Las Planasa je istakla da joj je veoma važno da se u poslednjem meču u 2023. godini savlada Ukrajina, iako to nema nikakvog takmičarskog značaja.

Dugo smo već zajedno. Uigrane smo, svaka igračica se bori za ovaj grb i za ekipu. Srećna sam što imamo 30-35 igračica koje mogu da igraju za reprezentaciju, jer povrede se dešavaju, bitno je da nas uvek ima. Nama je značajan svaki meč, da nastavimo niz pobeda na našem terenu. Od Portugalije (septembar 2022. godine) nismo izgubili. Želimo da sačekamo baraž u dobrom raspoloženju, zato nam je bitno da pobedimo opet“, objasnila je Poljak.

U prvom susretu, u 1. kolu, Srpkinje su posle preokreta savladale Ukrajinu sa 2:1, golovima Jelene Čanković i Nevene Damjanović.


LIGA NACIJA (ŽENE) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

B DIVIZIJA, GRUPA 3

Utorak

19.00: (1,18) Poljska (6,50) Grčka (13,0)

19.00: (1,40) Srbija (4,30) Ukrajina (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija UkrajineLiga nacija za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara