Poljubac smrti: Baharova sreća je što je Milojević na Kipru

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 10:16

Izraelac dobio zvaničnu podršku, ali daleko od toga da je siguran na klupi

Španski novinari odavno su, prateći hronologiju mandata Florentina Pereza u Real Madridu, lansirali termin “poljubac smrti”. To je ono kada prvi čovek najvećeg svetskog kluba u zvaničnim izjavama pruži podršku treneru u periodu velike krize, a potom ga smeni za mesec dana...

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE - KVOTA 1,40

Izabrane vesti

Posle vrlo turbulentne noći, izazvane remijem protiv TSC-a, čelnici Crvene zvezde su u saopštenju za javnost istakli da i dalje imaju poverenje u izraelskog stručnjaka. Da li je u praksi baš tako - veliko je pitanje. Pre će biti da između potencijalne smene bivšeg šefa stručnog štaba Makabija i njegovog opstanka na klupi Crvene zvezde, stoji niz (ne)rešivih problema. Pre svega personalne prirode.

Pitanje je ko bi u ovom trenutku bio spreman u isto vreme i kadar da Zvezdin brod usmeri ka mirnijim vodama. Tim pre što je pred srpskim šampionom duel sa Lajpcigom, potom i ključno gostovanje u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa u Bernu. Uz sve to Crvena zvezda, ovako raštimovana i dezogranizovana na terenu, ima obavezu da pobeđuje u Mozzart Bet Superligi do kraja jesenje sezone, kako ne bi sa obe ruke ispustila šampionski pehar.

PARTIZAN ŠAMPION SRBIJE - KVOTA 2,80

Ako nije ranije - Barak Bahar je u noći između srede i četvrtka spoznao šta je Crvena zvezda, i šta znači živeti i raditi u njoj u atmosferi krize. Dobio je verbalnu opomenu sa severne tribine, potom je i imao bliski kontakt sa pripadnicima navijačke grupe Delije Sever... Morao je i da podnese izveštaj glavešinama.

KLAĐENJE NA MILIJAŠA U NEZGODNOM TRENUTKU?

Opet ponavljamo, jedina Barakova sreća je što u ovom trenutku na horizontu ne postoji trener koji je u niskom startu i koji bi bio zadovoljavajuće rešenje za klupu srpskog šampiona. Uvek može klub da se okrene legendi novijeg doba Nenadu Milijašu, savršeno upoznatim sa svim dešavfanjima u svlačionici i oko tima. Stekao je bivši reprezentativac Srbije i određeno iskustvo kao saradnik Dejana Stankovića i Miloša Milojevića, počeo samostalno da radi kao šef omladinskog tima. Ali njegovo postavljanje bilo bi klasično uvaljivanje “koske” i dobra šansa da izgori u ranoj fazi trenerske karijere.

Da je moguće, sigurni smo da bi čelnici Crvene zvezde okrenuli broj Vladana Milojevića. Sa njim je ova era počela, pod njegovim vođstvom je srpski šampion napravio ozbiljan iskorak i počeo da koristi benefite lakšeg žreba i kvalifikacija. Kasnije je to podebljao Dejan Stanković pre svega uspesima u Ligi Evrope.

Problem za crveno-bele je što je Vladan Milojević trenutno na Kipru, i što mu na klupi Apolona iz Limasola trenutno dobro ide.

Izgubio je u derbiju prvenstva protiv Pafosa, ali je pre toga vezao pet pobeda i heterogenu ekipu izveo na pravi put. Imalo bi pojavljivanje Vladana Milojevića uticaj nitroglicerina na navijače Crvene zvezde, smirilo bi im puls i otkucaje srca. Ako ništa drugo Milojević je mečeve nalik onima protiv TSC-a rešavao bez problema i stresa.

Sve je trenutno u magli u Ljutice Bogdana. Saopštenjem o podršci Baraku Baharu donekle je kupljen mir. Ali svi bi moglo da eskalira u utorak protiv Lajpciga. Mogao bi tu da se Barak Bahar izvadi, ali i da upiše još jedan kiks. Ovog puta presudan.


tagovi

Barak BaharVladan MilojevićNenad Milijaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara