Gradski stadion u Novom Pazaru (©Starsport)
Gradski stadion u Novom Pazaru (©Starsport)

Ponovo radi Gradski stadion: Džaizkoin završio misiju u Pazaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 10:20

Sportsko zdanje na raskršću Kosančićeve ulice, "Veljka Vlahovića" i "Oslobođenja" vraća staro ime

(Od dopisnika iz Novog Pazara)

Džaizkoin arena u Novom Pazaru više ne postoji! Posle godinu i po, dom popularnog superligaša ponovo je zaveden kao Gradski stadion, o čemu su čelnici kluba sa obala Jošanice i Raške obavestili krovnu instituciju srpskog fudbala.

Izabrane vesti

"Istekao je naš ugovor sa Džaizkoin kompanijom i neće biti nastavljen. Poslali smo dopis Fudbalskom savezu Srbije o preimenovanju Džaizkoin arene, kojoj vraćamo stari naziv - Gradski stadion", kaže za Mozzart Sport generalni sekretar Novopazaraca Fikret Međedović.

Novi Pazar i Džaizkoin kompanija iz Švajcarske partneri su od početka februara 2022, a tom saradnjom bio je obuhvaćen i preobražaj Gradskog stadiona u Džaizkoin arenu. Prvobitni ugovor, u tom momentu najveći sponzorski u istoriji pazarskog kluba, bio je validan do kraja minulog prvenstva, ali je zbog opstanka Plavih u društvu najboljih automatski produžen na još godinu dana.

Inače, Džaizkoin kompanija bavi se trgovinom istoimene kriptovalute zasnovane na principima islamskog bankarstva, a poznata je i po fudbalskim sponzorstvima širom Španije, Nemačke, Turske...

Gradski stadion, na kojem fudbaleri Novog Pazara igraju od 1957. godine (pre toga koristili su teren na Maljevskim livadama), nekoliko puta je renoviran. Najozbiljnija rekonstrukcija završena je u proleće 2012, a dve godine kasnije zasijali su reflektori. Stadion ima tribine na istočnom, zapadnom i severnom sektoru, sa kapacitetom za skoro 9.000 gledalaca. Nedavno je završena sanacija istočnog dela, zamenjene su stolice na toj i suprotnoj strani, dok se radovi na severnoj tribini privode kraju.

Pazarci u trećem kolu Mozzart Bet Superlige, u ponedeljak od 18.00 (Arena Sport 1 Premium), dočekuju beogradski IMT. Utakmica će biti odigrana na Gradskom stadionu.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara