Stefan Đorđević (©Starsport)
Stefan Đorđević (©Starsport)

Popović oduševljen: Đorđević odigrao doktorski, popiću čašu vina u njegovu čast

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 21:58

„Mihailu i dalje u glavi Italija. Taj povratak nije lak, jer odete negde puni entuzijazma, pa se onda vratite tamo gde sumnjaju u vas. Ja nikada nisam sumnjao u njega, divno je dete“, kaže trener Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Uspela je Vojvodina da prvi put u ovoj sezoni veže dve pobede, nakon što je večeras nadigrala IMT na „Karađorđu“ (2:1). Titulu heroja u ovom meču poneo je mladi napadač Mihailo Ivanović, koji je bio dvostruki strelac i tako doneo Novosađanima ceo plen.

Izabrane vesti

Takođe, u tim se nakon čak sedam meseci pauze vratio bivši kapiten Lala Stefan Đorđević, koji je odigrao veoma kvalitetnu utakmicu.

Šef stručnog štaba Stare dame Ranko Popović bio je veoma srećan zbog pristupa celog tima, a posebno je bio oduševljen pristupom pomenute dvojice fudbalera.

Mihailo je jedno divno dete. Neverovatan je na treninzima i nije mu lako, jer i dalje mu je u glavi Italija. Taj povratak nije lak, jer odete negde puni entuzijazma, pa se onda vratite tamo gde sumnjaju u vas. Ja nikada nisam sumnjao u njega, zbog toga što sam video neke stvari i na meni je bilo da ga oslobodim. Uvek mogu da istrpim mladog igrača koji ima kvalitet, a Mihailo ima ponašanje za primer”, rekao je Ranko Popović posle meča.

Vošin strateg se osvrnuo na maestralnu partiju Stefana Đorđevića.

“Odigrao je doktorski! Nije bilo planirano da počne utakmicu, ali kada smo razgovarali, shvatili smo da možemo da računamo na njega. Moja želja je bila da on opet bude sa nama. Oako Bog nagradi nekoga ko dobro radi. Iskreno, odavno nisam video igrača na bilo kom mestu da ovako dobro čita igru. Koliko je samo lopti presekao, koliko šansi napravio, takođe ušao je u gol-šansu, osećao je prostor... Meni ide voda na usta kada vidim da igrač zna tako da čita igru, odnosno koji ne trči za loptom, nego tačno zna kada i gde treba da bude. Kada dođem kući popiću čašu vina u njegovo ime, jer me je zaista oduševio”.

Popović je pohvalno govorio i o ekipi IMT-a.

“Zaslužuju mnogo veće poštovanje nego što se ukazuje trenerima koji probaju da igraju fudbal. Kod nas se i dalje gleda šta će sudija da svira, pa se valjamo po terenu, vrištimo pre faula i zato imamo problem u Evropi. I pre meča rekao sam igračima da imam veliki respekt prema svemu što radi moj kolega na klupi IMT-a. Igraju jednostavno i konkretno, u završnici napada ih stvarno ima mnogo i ovo želim da kažem javno, jer ovakve trenere treba da gajimo i da ih štitimo”.

Otkrio je i da su se neposredno pred meč suočili sa zdravstvenim problemima.

“Pred samu utakmicu nismo znali ko će da igra. Malbašić i Milosavljević su imali stomačni virus, pa je Bjeković bio u sastavu do popodnevnog odmora, a na kraju nije bio ni na klupi. Neki virus nas je zakačio i ovo govorim kako biste imali poštovanja prema svemu što radimo. Mnogo toga smo uradili za kratko vreme, ali ne mogu se preko noći ispraviti neke stvari koje su se gomilale. Kada momci zaslužuju kritiku biće kritikovani, kada zasluže pohvalu, biće pohvaljeni. Ovo je bila još jedna važna utakmica, ali nama je svaka bitna i želimo da idemo korak po korak”, završio je Ranko Popović.


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaRanko PopovićStefan ĐorđevićMihailo Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara